Mașinile electrice inedite care minează criptomonede pentru proprietarii lor

Automobile electrice modificate sunt capabile să genereze criptomonede în valoare de câteva sute de dolari pe lună.

Mașinile electrice inedite care minează criptomonede

Mașinile electrice și monedele virtuale sunt unele dintre cele mai atractive domenii ale momentului, așa că nu e de mirare faptul că unii oameni încearcă să combine cele două lumi, pentru a se bucura în același timp de beneficiile oferite de acestea. Un proiect de automobil dotat cu un sistem care minează criptomonede este Daymak Avvenire Spiritus.

Mașina electrică cu trei roți este produsă de o companie canadiană. Atracția principală a acestui vehicul este abilitatea lui de a mina criptomonede atunci când este parcat.

Mașinile electrice sunt pe val

Anul trecut, producătorul a anunțat că modelul a reușit să genereze monede virtuale în valoare de 350 de dolari într-o lună. Banii pot fi folosiți de proprietar, de exemplu, pentru plata taxelor de autostradă, a parcării sau pentru încărcarea bateriilor la stațiile dedicate.

criptomonede
Daymak Spiritus, un automobil capabil să mineze criptomonede (Sursa foto: daymakavvenire.com)

Daymak Spiritus folosește tehnologia proprietară Daymak Nebula, compusă din sistemul de minare de criptomonede și un portofel digital pentru acestea. Proprietarii pot alege să genereze mai multe criptomonede, inclusiv Bitcoin, Dogecoin sau Ethereum. Sistemul Nebula nu folosește energie din bateriile mașinii, ci de la panourile solare montate pe plafon.

Spiritus impresionează și ca automobil electric. Cea mai scumpă versiune, Ultimate, va avea o autonomie maximă de aproape 500 de km. Automobilul va fi capabil să atingă o viteză maximă de 170 km/h și să accelereze de la 0 la 100 km/h în 1,8 secunde, potrivit producătorului.

Prețul mașinii, în varianta de top, este „piperat” și ajunge la 149.000 de dolari.

Va exista și o versiune accesibilă a automobilului, Deluxe, cu autonomie de 290 km și viteză maximă de 140 km/h. Aceasta va costa în jur de 23.000 de dolari în varianta de bază. Livrările vor începe în 2023, iar compania a primit deja precomenzi în valoare de peste 1 miliard de dolari.

BMW-ul care minează criptomonede, dezvoltat ca să-i „enerveze pe gameri”

Nu doar companiile dezvoltă vehicule electrice capabile să mineze monede virtuale. Simon Byrne, un bărbat pasionat de domeniul cripto, și-a instalat în automobil, un model hibrid BMW i8, un sistem de minare pentru monede virtuale care includea, la un moment dat, șase plăci video Nvidia GeForce RTX 3080.

Deși impresionant, proiectul lui Byrne nu este foarte eficient. În timp ce sistemul funcționează, haionul trebuie să rămână deschis din cauza căldurii mari generate de componente. Bărbatul a spus că a dezvoltat sistemul „doar pentru a-i enerva pe gameri”.

Foto: Instagram/xssimon

Pasionații de jocuri video sunt supărați pe minerii de criptomonede deoarece aceștia folosesc, în activitatea lor, acceleratoare grafice, iar cererea mare pentru acestea și producția redusă, cauzată de criza de componente, au dus la o explozie a prețurilor.

Mașinile Tesla, cele mai populare vehicule electrice din lume, au fost și ele adaptate pentru a genera monede virtuale. Mulți proprietari au profitat de faptul că automobilele lor au fost achiziționate cu acces nelimitat și gratuit la rețeaua de stații de încărcare Tesla Supercharger.

Având acces la energie gratuită și computere puternice la bord, nu a trecut mult până când mașinile au fost transformate în sisteme de minare pentru criptomonede. Unii proprietari de mașini Tesla modificate susțin că au câștigat chiar și câteva sute de dolari pe lună.

Siraj Raval, un proprietar de Tesla Model 3, a declarat că mașina minează Bitcoin și Ethereum aproximativ 20 de ore pe zi. El folosește un computer de gaming conectat la bateriile mașinii prin intermediul unui invertor, potrivit Business Insider.

Exit mobile version