Elon Musk: Mașinile Tesla pot fi achiziționate cu Bitcoin

Mașinile Tesla vor putea fi achiziționațe și cu Bitcoin, așa cum a promis Elon Musk în februarie

mașinile tesla

Foto: Tunde Abati / Unsplash.com

Co-fondatorul și Technoking of Tesla, Elon Musk, tocmai a anunțat că, de acum, mașinile Tesla, toate modelele sale electrice, vor putea fi achiziționate cu Bitcoin.

În urmă cu o lună și jumătate, pe 8 februarie, lumea afla din raportul anual al Tesla că această companie a investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin.

„Deținem și vom achiziționa active digitale care ar putea fi subiectul unor volatilițăți de preț în piață, cu riscuri de pierderi unice. În ianuarie 2021, ne-am actualizat politica investițională pentru a furniza mai multă flexibilitate în viitoarele deversificări de portofoliu și pentru a ne maximiza veniturile care nu trebuie să fie neapărat în cash pentru a ne oferi o lichiditate sporită”, se arată în raportul anual al Tesla.

De asemenea, mesajul continuă vorbind despre deciziile pe care Consiliul de Administrație le va lua.

„Ca parte a politicilor noastre, așa cum au fost aprobate de Comitetul de Audit al Consiliului de Administrație, vom putea investi o parte din această rezervă de cash în anumite active alternative de rezervă care ar putea include și active digitale, lingouri de aur, fonduri de investiții în aur și alte active pe care le vom preciza în viitor”, se mai anunța în raport.

Sub aceste politici, compania a investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin și s-ar putea să mai achiziționeze și să păstreze active digitale din când în cand pentru perioade lungi de timp, mai anunțau șefii Tesla.

Mașinile Tesla pot fi cumpărate cu Bitcoin

„Mai mult, ne așteptăm să începem să acceptăm Bitcoin ca formă de plată pentru produsele noastre, în viitorul apropiat, conform legilor in vigoare, și în cantități limitate, care ar putea să fie lichidate sau nu la primire”, se mai arată în raportul anual al Tesla.

Ei bine, după tot acest raport, cum puțin timp în urmă, Tesla tocmai a anunțat că va accepta Bitcoin ca formă de plată pentru mașinile sale electrice.

Este interesant că, față de alte mari companii care acceptă plăți în Bitcoin, Tesla intenționează să păstreze tot Bitcoinul primit, în loc să-l transforme imediat în bani cash.

La un minut după ce a postat primul anunț, Elon Musk a mai dat un tweet în care anunța că „plata cu Bitcoin va fi disponibilă mai târziu în acest an și pentru cei care vor să cumpere mașinile Tesla și sunt din afara SUA”.

Tesla, cumpărată și cu Monero

În urmă cu aproximativ 6 săptămâni, după ce Tesla anunțase că are de gând să implementeze plata cu Bitcoin, comunitatea investitorilor în Monero, una dintre principalele criptomonede după capitalizare, anunța că vrea să-l convingă pe Elon Musk să accepte și plata cu aceasta criptomonedă pentru mașinile Tesla.

Iar pentru a-l convinge de acest lucru au strâns bani pentru a achiziționa mai multe mașini pe care apoi urmau să le doneze unor ONG-uri din întreaga lume. Dar pentru ca oferta și donația să fie valabile, cei din comunitate puneau mai multe condiții absolut absurde prin care practic îl forțau pe Elon Musk să accepte acest gen de plată.

Din acest motiv, se pare că multi-miliardarul nici nu a luat în seamă ofertă, lasându-i pe cei din comunitatea Monero să faca ce vor cu sumele respective.

Comunitatea Monero a strâns 890 XMR (155.000 dolari) într-o mișcare de a adăuga Monero ca opțiune de plată pentru mașinile Tesla alături de Bitcoin. Prin aceasta, promiteau că achiziționează 3 modele de Tesla 3 și le donează.

În momentul de față, modelul X de la Tesla, costă undeva la minim 85.000 de de dolari, adică, dacă vreți să plătiți cu Bitcoin,  o astfel de mașină, va trebui să scoateți din portofelul electronic cam 1,6 Bitcoin. Sau mai puteți aștepta cateva luni și –ar putea să luați mașina cu mai puțin de un Bitcoin.

 

Exit mobile version