Mastercard: 4 din 10 oameni sunt interesați de plățile cu crypto-monede

Mastercard: 4 din 10 oameni sunt interesați de plățile cu crypto-monede

Oleksandr | Adobe Stock

Mastercard a realizat recent un studiu al cărui rezultat arată un interes tot mai mare pentru plățile efectuate prin crypto. Acest studiu a relevat și un apetit tot mai crescut al milenialilor pentru acest tip de plăți, dar și pentru dorința de a învăța mai multe despre domeniu. Milienalii sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 21 și 39 de ani – conform Biroului de Recensământ a Statelor Unite ale Americii. 

Studiul se bazează pe un chestionar care a fost completat de mai multe de 15.000 de persoane din 18 țări, conform Cointelegraph. Rezultatele studiului intitulat Crește apetitul consumatorilor pentru plățile digitale a fost publicat în 4 Mai de către Mastercard. 

Mai exact, 4 din 10 oameni plănuiesc să utilizeze modalitățile de plată cu crypto-monede în perioada următoare. În ceea ce privește milienalii, aceștia manifestă un interes tot mai ridicat pentru crypto-monede. 67% dintre respondenții chestionarului, care se încadrează în această categorie de vârstă, sunt mai deschiși la utilizarea crypto-monedelor decât erau în anul precedent.

De asemenea, 77% dintre respondenți spun că sunt interesați să afle cât mai multe informații despre acest domeniu, iar 75% ar folosi activele digitale dacă ar înțelege mai bine utilitatea și scopul acestora.  

Pandemia a schimbat perspectiva oamenilor în general, inclusiv în ceea ce privește metodele de plată. Conform rezultatelor obținute în urma studiului, 93% dintre persoanele chestionate iau în calcul utilizarea unor metode mai noi de plată în următorul an – precum crypto-monede, cod QR, contactless.

Aceste schimbări generează necesitatea operatorilor de plăți de a lua decizii în consecință, iar Mastercard este deja gata să implementeze anumite noutăți. În 3 Mai Mastercard a anunțat faptul că a adăugat 6 startupuri la accelerator, inclusiv furnizorul de plăți blockchain. 

În timp ce privim spre viitor trebuie să continuăm să punem la dispoziție toate opțiunile, atât pentru plata în magazin cât și pentru cea online pentru a modela modalitățile de a face comerț, dar și pentru a face economia digitală funcțională pentru toată lumea – a declarat Craig Vosburg pentru Cointelegraph, din partea Mastercard

Compania Mastercard susține tehnologia descentralizată blockchain prin acțiunile sale rece și prin dorința de inovare pe care o manifestă activ. De curând, Mastercard a fost una dintre cele mai importante firme care a condus o majorare de $65 milioane pentru ConsenSys, una dintre cele mai proeminente companii de software din industria blockchain.

Mastercard și-a anunțat sprijinul pentru plățile de active digitale încă din Februarie

Încă de la jumătatea lunii Februarie a acestui an Mastercard și-a anunțat intenția de a sprijini plățile de active digitale, începând astfel o mișcare de extindere a accesului la crypto-monede. Odată cu această direcție nouă, aproape un miliard de utilizatori pot folosi acest tip de plăți, fiind implicați mai mult de 30 de milioane de comercianți.

Pentru a promova sustenabilitatea și grija față de mediul înconjurător, compania de credit a implementat și urmărirea amprentei de carbon în soluția sa de proveniență bazată pe blockchain. Aceasta permite utilizatorilor să ia decizii semnificativ mai prietenoase cu mediul atunci când fac cumpărăturile de zi cu zi.  

Mastercard Incorporated este o companie multinațională americană care oferă servicii financiare și are sediul în New York, Statele Unite ale Americii. Prețul acțiunilor Mastercard este de $375,91 de milioane.

Exit mobile version