Mastercard va ajuta băncile să distribuie crypto-carduri mai ușor

Diy13 | Adobe Stock

Mastercard, gigantul procesator de plăți american, a anunțat astăzi planurile de a reînvia programul de crypto-carduri, menit să ușureze munca băncilor și a crypto-companiilor – care doresc să le ofere clienților lor carduri cu care pot tranzacționa active digitale.

Mastercard și partenerii săi vor testa această nouă capacitate de a permite mai multor bănci și crypto-companii – să le ofere clienților opțiunea de a folosi un card capabil să tranzacționeze active digitale – oriunde Mastercard este acceptat ca metodă de plată – au spus reprezentativii în prezentarea oficială

Acest efort implică un parteneriat între Mastercard și afaceri orientate spre crypto, cu scopul de a include portofele electronice și exchangeuri – care vor simplifica efortul părților de a transforma crypto-monedele în bani tradiționali.

Mastercard va ajuta băncile să distribuie crypto-carduri mai ușor
Oleksandr | Adobe Stock

Pentru a permite clienților expunerea la crypto-monede, instituția financiară cu sediul în New York a anunțat public parteneriatul cu noi firme, precum: Circle, Paxos, Evolve Bank & Trust, Metropolitan Commercial Bank, Uphold, BitPay, Apto Payments, i2c Inc. și Galileo Financial Technologies.

Programul revizuit al crypto-cardurilor va ajuta Mastercard să folosească propria rețea de procesare a plăților – nu doar pentru a face o tranziție mai ușoară de la crypto la monede tradiționale – dar și pentru a oferi mai multe facilități clienților care sunt interesați de nișa activelor digitale.

Pentru a putea ține sub control volatilitatea crypto-monedelor sau a conversiilor aferente, Mastercard se va folosi de USDC, moneda stabilă a celor de la Circle, care este ancorată 1:1 la dolarul american. Cu ajutorul USDC – conversiile vor putea fi procesate instant atunci când transferurile sunt inițiate.

Exit mobile version