McDonald’s acceptă Bitcoin… dar doar în El Salvador

În El Salvador, Bitcoin devine cu adevărat o metodă de plată după ce guvernul a adoptat legea care recunoaște activul digital drept legal tender

McDonald’s acceptă Bitcoin… dar doar în El Salvador

Artist Unknown

El Salvador a anunțat ieri, 7 Septembrie, că Bitcoin devine o formă de plată acceptată pe întreg teritoriul țării, ceea ce implică posibilitatea de a plăti folosind BTC pentru orice bun și serviciu, inclusiv o masă la McDonald’s.

Aaron van Wirdum, un journalist salvadorian, a creat un val uriaș de reacții pe twitter după ce a vizitat un restaurant McDonald’s din San Salvador, capitala țării central americane. Dorind să plătească folosind Bitcoin, Aaron a primit un bilețel printat cu un cod QR, care l-a redirecționat pe o pagină unde putea plăti masa, folosind Lightning Network. În prezent, pe teritoriul țării se găsesc 19 restaurante McDonald’s unde produsele fast food pot fi achiziționate folosind Bitcoin.

Lightning Network este un protocol de tip layer two, conceput pentru a face tranzacțiile Bitcoin mai scalabile. Deși Bitcoin s-a remarcat ca un Store of Value, adopția sa pe post de monedă de schimb a fost destul de limitată până în prezent. Plățile în Bitcoin sunt focusul central al creatorului monedei, Satoshi Nakamoto – după cum a descris chiar creatorul în White Paper.

Dacă El Salvador plănuiește să atingă adopția în masă a activului digital, atunci Lightning Network se va dovedi o unealtă foarte folositoare. Pe lângă tranzacțiile aproape instante, adopția El Salvadorului ar putea raționaliza remitențele globale, ar putea crește avuția cetățenilor care dețin Bitcoin și ar putea atrage investitori din afara țării mulțumită noii legi.

Legea Bitcoin a fost adoptată de guvernul salvadorian ieri, 7 Septembrie, dovedind încă odată o situație de tipul cumperi zvonul, vinzi vestea. De la maximul zilei, până la punctul de minim, Bitcoin a suferit o scădere de $10,000 în doar câteva ore, tranzacționând $43,000 preț de câteva clipe.

În urma scăderii, președintele Bukele a confirmat că guvernul său a mai cumpărat încă 150 de monede BTC. Până acum, statul salvadorian deține 550 de BTC.

Exit mobile version