McDonald’s NFT: celebrul burger Big Mac – acum sub formă de artă digitală

Filiala franceză a mcDonald’s s-a alăturat febrei NFT cu faimoasele mâncăruri, afișând arta digitală pe social media

McDonald’s NFT: celebrul burger Big Mac – acum sub formă de artă digitală

Mc Do NFT 1 | McDonald's

McDonald’s Franța se pregătește să-și lanseze propriile lucrări digitale sub formă de jetoane non-fungibile care reprezintă câteva din cele mai populare feluri de mâncare, prezente în meniu.

Compania americană de fast food a anunțat campania promoțională prim dată pe Instagram, unde au fost afișate două NFTuri: unul reprezentând o cutie de Chicken Mc Nuggets și o alta cu faimosul Big Mac. Ambele lucrări au fost incluse într-o postare cu hashtagul #McDoNFT.

Postarea de pe Instagram a fost succedată de o altă postare pe social media, doar că pe twitter de data aceasta, unde lanțul de fast food a inclus o lucrare cu celebrii cartofi prăjiți și una cu înghețata Mc Sundae.

NFTurile publicate vor fi tokenizate de agenția DDB, cu bazele în New York și uploadate pe Open Sea – piață destinată lucrărilor digitale rare și colecționabilelor din lumea crypto. Vor exista 5 copii originale din fiecare lucrare, deci un total de 20 de lucrări înregistrate pe blockchain.

Spre deosebire de alte branduri care au scos NFTuri la vânzare anul acesta, McDonald’s nu plănuiește să vândă aceste lucrări. Campania se va desfășura în felul următor: McDonald’s France va organiza un concurs în rândul urmăritorilor de pe social media – din 9 Aprilie până în 13 – în care aceștia se vor întrece pentru primele două NFTuri. Ulterior, din 14 Aprilie până în 18 – concursul continuă pentru celelalte două.

Conform șefului responsabil de social media pentru DDB, câștigătorii sunt liberi să facă ce doresc cu lucrările:

Dacă o persoană dorește să vândă lucrarea – poate face acest lucru, doar precizăm că noi nu le vindem – Pierre Guengan, pentru Reclame

Pe lângă NFTuri, câștigătorii concursului vor primi o ramă digitală care să reproducă lucrarea în lumea reală. Potrivit lui Guengan, ideea din spatele acestui proiect a fost de a face această tehnologie mai accesibilă publicului general.

Exit mobile version