Meme-moneda care atrage tot mai multe vedete de partea sa

Meme-moneda Dogecoin a reusit sa isi tripleze valoarea de la finele lunii ianuarie si pana acum, fiind una dintre cele mai profitabile

dogecoin meme-moneda

Clay Banks / Unsplash.com

Meme-moneda, sau Dogecoin, atrage tot mai multe vedete de partea sa, in cursa spre cota de 1 dolar, cea pe care multi dintre analistii financiari de talie mondiala spuneau ca nu o va atinge vreodata.

Ultimul care a investit sau a dat semne ca sustine aceasta criptomoneda este celebrul rapper SnoopDogg, sau cum a fost numit de presa internationala dupa aceasta decizie, SnoopDoge.

Miscarea a pornit ca o gluma de la Elon Musk, cel mai bogat om de pe planeta, iar acum pare ca aduna tot mai multa sustinere de partea sa. Elon Musk este cunoscut printre „netateni” ca fiind unul dintre investitorii miliardari cu cel mai dezvoltat simt al umorului.

Problema este ca, atunci cand Elon Musk posteaza pe Twitter, chiar si un simplu mesaj, acesta misca pietele. Asa cum s-a intamplat in cazul actiunilor GameStop, la fel s-a intamplat si cu Dogecoin, in ultimele zile.

Meme-moneda aproape si-a dublat valoare

In ultima saptamana, Dogecoin aproape ca și-a dublat valoarea, ajungand sa fie tranzactionata, la data redactarii acestui material cu cu 0,076 de dolari per unitate. Dogecoin a ajuns sa fie a zecea moneda dupa capitalizare, in ultimele 24 de ore, cu aproape 9,5 miliarde de dolari, in conditiile in care, saptamanile trecute, aceasta nu era nici macar in top 15.

In ultimele 24 de ore, criptomoneda si-a majorat valoarea cu 22,5%, iar in ultima saptamana a crescut cu peste 92%.

„Batalia” de pe Twitter

Elon Musk a scris un mesaj extrem de simplu pe Twitter, dar plin de inteles pentru fanii sai si, mai ales, ai meme-monedei: „Who let the Doge out?”. Acesta face referire la cantecul Baha Men – Who let the dogs out (2000).

Ieri, SnoopDogg a postat si el pe Twitter un mesaj adresat CEO-ului Testa, Elon Musk în care a modificat coperta ultimului sau album punand emblema Dogecoin, cainele din rasa Shiba Inu.

Pentru a-si arata sustinerea fata de meme-moneda si pentru cei care au investit in ea, solistul trupei Kiss Gene Simmons, a publicat o alta poza modificata din desenul animat Lion King in care apar el, Elon Musk si SnoopDogg.

Tweet-urile lui Musk misca meme-moneda

Prin postarea sa de saptamana trecuta, Elon Musk a crescut valoarea criptomonedei cu peste 50%, iar de la 31 ianuarie, valoarea acesteia s-a majorat cu peste 200%, in conditiile in care atunci era cotata undeva la 0,021 de dolari.

Cu toate ca este foarte bine pentru cei care investesc in astfel de monede, sensibilitatea cu care cotatiile reactioneaza la fiecare mesaj al oamenilor cunoscuti din lume este extrem de ingrijoratoare. Asa cum, o postare a lui Elon Musk poate sa creasca atat de mult o criptomoneda, la fel de bine, una venita contra monedei virtuale poate decima castigurile celor care au investit in respectiva moneda.

Criptomoneda ca o gluma

Pentru cei care nu cunosc istoria acestei criptomonede, Dogecoin a fost creata ca o gluma la adresa criptomonedelor, in 2013, iar de atunci a tot crescut in valoare ajungand ea insasi o criptomoneda care poate imbogati pe multi. Elon Musk afirma despre aceasta moneda digitala ca este moneda oamenilor.

Acest lucru este confirmat si de catre mediul online. In ultima luna a fost mai mentionata pe Twitter decat Bitcoin intr-o perioada de 24 de ore, semn ca oamenii nu mai sunt atat de interesati de prima moneda virtuala din piata, ci mai degraba, de aceasta mica moneda care poate aduce castiguri fabuloase celor care indraznesc sa investeasca in ea.

In schimb, Bitcoin ramane regina monedelor digitale, dupa ce, ieri aceasta a ajuns să depaseasca o valoare de 40.000 de dolari si o valoare totala de 1,2 trilioane de dolari, potrivit Bloomberg.

 

Exit mobile version