„The Merge” al Ethereum se apropie. Tot ce trebuie să știi dacă tranzacționezi ETH pe Coinbase

Coinbase va întrerupe, pentru scurt timp, depozitele și retragerile de tokenuri ETH și ERC-20

„The Merge” al Ethereum se apropie. Tot ce trebuie să știi dacă tranzacționezi ETH pe Coinbase

„The Merge” al Ethereum se apropie. Tot ce trebuie să știi dacă tranzacționezi ETH pe Coinbase

Odată cu mult așteptatul „The Merge” al Ethereum, care va avea loc luna viitoare, cele mai mari companii crypto încep să anunțe cum va fi experiența investitorilor pe platformele lor.

Coinbase va întrerupe pentru scurt timp noile depozite și retrageri de tokenuri Ethereum (ETH) și ERC-20, ca măsură de precauție, în timpul fuziunii, care are o dată țintă aproximativă de 15 septembrie.

Ethereum este pe cale să se îndepărteze de mecanismul de consens Proof-of-Work într-un eveniment foarte așteptat, cunoscut în comunitatea crypto ca „The Merge”. Printre alte beneficii, tranziția rețelei la Proof-of-Stake se preconizează că va reduce semnificativ consumul de energie al Ethereum și va reduce rata de emisie a tokenurilor ETH.

Coinbase și alte exchange-uri crypto au întrerupt depozitele și retragerile în trecut, atunci când rețelele blockchain au suferit modificări majore. De exemplu, în 2017, Coinbase a întrerupt activitatea în timpul divizării Bitcoin și Bitcoin Cash. Exchange-ul a făcut acest lucru din nou în 2018 și 2020, când Bitcoin Cash a experimentat ulterioare hard fork-uri.

„Nu ne așteptăm ca alte rețele sau monede să fie afectate și nu ne așteptăm la niciun impact asupra tranzacționării cu tokenuri ETH și ERC-20 în produsele noastre de tranzacționare centralizată”, a explicat compania în postarea sa pe blog, care detaliază modul în care fuziunea Ethereum îi va afecta pe clienți.

„Activele dumneavoastră vor fi în siguranță și securizate în această perioadă și nu este necesară nicio acțiune pentru actualizare”.

Tokenurile vor fi în continuare tranzacționabile pe Coinbase, ceea ce înseamnă că clienții cu active existente ETH și ERC-20 vor putea în continuare să le schimbe cu alte criptomonede, să cumpere și să vândă cu fondurile existente.

ETH pus la staking prin Coinbase va rămâne listat în portofelul Ethereum al utilizatorului de pe platformă, dar va rămâne blocat după Merge – așa cum este astăzi – până la finalizarea upgrade-ului Shanghai a protocolului în 2023.

Coinbase le permite utilizatorilor să-și pună la staking ETH prin validatorul Beacon Chain al companiei, care deține în prezent 14,7% din totalul ETH pus la staking, potrivit Dune Analytics.

Utilizatorii diferitelor produse Coinbase vor fi afectați diferit

Utilizatorii Coinbase Wallet cu solduri ETH și ERC-20, precum și NFT-uri sau poziții financiare descentralizate (DeFi) în rețeaua Ethereum, se așteaptă să aibă un impact minim sau deloc.

Utilizatorii Coinbase Prime, pe de altă parte, pot întâmpina întârzieri temporare în ceea ce privește disponibilitatea retragerii în custodie a soldurilor lor ETH și ERC-20.

Utilizatorii Coinbase Cloud ar trebui să se aștepte la upgrade-uri de rutină, cu aproximativ 10 minute de întrerupere înainte de fuziune. În plus, capacitatea de a procesa noi plăți va fi suspendată temporar în timpul fuziunii pentru clienții Coinbase Commerce.

De ce ar putea conta pauza de depunere și retragere? Dacă se prelungește, ar putea afecta prețul Ethereum și capacitatea traderilor de a intra și de a ieși din poziții. Deși Coinbase a spus că anticipează că întârzierea va fi scurtă, ar putea crea probleme pentru traderii care vor să „cumpere zvonurile și să vândă știrile” atunci când va avea loc fuziunea, așa cum se așteaptă analiștii.

Exit mobile version