Meta anunță închiderea portofelului digital Novi – după 10 luni de la lansare

Aventura companiei Meta în lumea criptomonedelor se va încheia în septembrie, odată cu închiderea proiectului pilot de creare a portofelului digital Novi

Meta anunță închiderea portofelului digital Novi, după 10 luni de la lansare

Meta anunță închiderea portofelului digital Novi, după 10 luni de la lansare

Pe site-ul web al portofelului Novi se afișează o informare potrivit căreia: platforma va fi retrasă pe 1 septembrie. Aceasta înseamnă sfârșitul unui proiect pilot de zece luni, în care utilizatorii din Statele Unite și Guatemala au testat o platformă de plată bazată pe criptomonede.

Utilizatorii sunt rugați să retragă fondurile rămase din portofelele Novi respective în conturile bancare asociate. Utilizatorii din Guatemala pot, de asemenea, să retragă numerar în locația aleasă din Guatemala.

Utilizatorii Novi sunt încurajați să preia informațiile despre cont înainte de data de închidere, inclusiv tranzacțiile și activitatea din conturile lor. De la 1 septembrie, utilizatorii nu se vor mai putea conecta la portofelele lor. Depozitele din portofelul Novi vor fi, de asemenea, retrase din 21 iulie.

În octombrie 2021 gigantul rețelelor de socializare Facebook, a anunțat despre colaborarea cu Coinbase și Paxos pentru crearea portofelul său digital Novi, atunci a și început faza de testare în Statele Unite și Guatemala.

Pe 9 decembrie 2021, Directorul Executiv al departamentului cripto al Meta, David Marcus, a anunțat că aplicația de cripto Novi a fost conectată direct la WhatsApp pentru clienții din SUA.

https://twitter.com/davidmarcus/status/1468716985789796354?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1468716985789796354%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcoinlive.me%2Fthe-novi-digital-wallet-from-facebook-connected-to-whatsapp-11008.html

Acesta era un mare pas înainte pentru Novi, doar la câteva săptămâni distanță de începerea testării portofelului digital. În consecință, imediat după configurarea și conectarea portofelului Novi, clienții WhatsApp erau capabili să trimită fonduri direct prin chat către membrii familiei și prietenilor prin tranzacții sigure și fără costuri.

Închiderea programului pilot Novi, vine la aproximativ cinci luni după ce proiectul stablecoin Meta, Diem, a fost vândut către Silvergate Capital Corporation. Diem trebuia să fie moneda stabilă a ecosistemului Meta și a fost inițial destinat să fie moneda nativă a portofelului Novi.

Diem era considerat un proiect ambițios inițiat de Meta, cunoscut anterior sub numele de Libra. Stablecoinul a fost subiectul unor examinări foarte serioase și ținta unor obstacole de reglementare care au durat ani de zile, având ca rezultat o serie de parteneri-cheie care au ieșit din afacere.

Presiunea reglementărilor din Statele Unite a determinat Meta să vândă proprietatea intelectuală asupra Diem către Silvergate – care urma să integreze infrastructura și activele blockchain de bază în platforma sa de plată existentă.

Eșecul lansării Diem a făcut ca portofelul Novi să folosească stablecoin-ul proiectului Paxos – Pax Dollar (USDP) – ca simbol nativ pentru plăți. Bursa de criptomonede din SUA Coinbase a făcut echipă cu Novi ca partener fiduciar pentru a gestiona și deține fondurile utilizatorilor. Meta a planificat să migreze platforma Novi către ecosistemul blockchain Diem după obținerea aprobării din partea autorităților.

Sfârșitul iminent al programului pilot Novi stă pe umerii fondatorului Meta Mark Zuckerberg, care pe 22 iunie a anunțat conversia Facebook Pay în Meta Pay pe profilul său public de Facebook. Funcționalitatea va rămâne în mare parte neschimbată, cu excepția introducerii unui portofel digital pentru metaverse „pentru a vă gestiona în siguranță identitatea și activele digitale”.

Eforturile Meta de a integra activele digitale și monedele stabile în ecosistemul său nu s-au soldat cu succes.

În octombrie, compania Facebook și-a schimbat denumirea în Meta pentru a reflecta accentul său în dezvoltarea metavers-ului. În timp ce ecosistemul Diem era în declin, mișcarea de rebranding de la Libra, după impulsul masiv din partea autorităților de reglementare din întreaga lume, nu a produs efectul dorit și a eșuat într-un final.

Exit mobile version