Meta integrează NFT-uri pe Instagram în peste 100 de țări

Funcționalitatea NFT a Instagram permite utilizatorilor să conecteze un portofel digital, să partajeze NFT-uri și să eticheteze automat atât un creator, cât și un colecționar

Meta integrează NFT-uri pe Instagram în peste 100 de țări

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a anunțat astăzi că compania începe să sprijine extinderea internațională a NFT-urilor pe Instagram.

Odată cu această extindere, utilizatorii și companiile din peste 100 de țări din Africa, Asia Pacific, Orientul Mijlociu și Americi își pot împărtăși acum NFT-urile pe Instagram. Înainte de extindere, această funcțiune era disponibilă numai pentru creatori selectați din SUA.

Cum funcționează NFT-urile pe Instagram?

Pentru a prezenta cea mai recentă actualizare și a arunca o privire mai atentă asupra integrării, platforma a încheiat un parteneriat cu artista Amber Vitoria, care a lansat recent o colecție NFT numită „Memories Of A Masterpiece”.

Funcționalitatea NFT a Instagram permite utilizatorilor să conecteze un portofel digital, să partajeze NFT-uri și să eticheteze automat atât un creator, cât și un colecționar pentru atribuire. Puteți partaja NFT-uri în fluxul principal, în story sau în mesaje.

Odată ce publicați o colecție digitală, aceasta va avea un efect flash și poate afișa informații publice, cum ar fi o descriere a unui NFT.

Interfața NFT-urilor pe Instagram
Interfața NFT-urilor pe Instagram

Pentru a posta o colecție digitală pe Instagram, trebuie să vă conectați portofelul digital la Instagram. Începând de astăzi, Instagram acceptă conexiuni cu portofelele terțe, inclusiv Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet și Dapper Wallet.

Blockchain-urile acceptate includ Ethereum, Polygon și Flow. Rețeaua de socializare notează că nu există taxe asociate cu postarea sau partajarea unui obiect digital de colecție.

Meta spune că extinderea de astăzi reflectă munca sa de a extinde accesul la tehnologia web3 prin intermediul NFT-urilor și de a sprijini creatorii care doresc să-și monetizeze munca și să construiască o comunitate cu fanii și colecționarii lor.

Alături de metavers, activele digitale par să fi devenit una dintre componentele de bază ale lui Meta pentru extindere. Pe parcursul celui de-al doilea trimestru al anului 2022, veniturile companiei au scăzut cu 1% de la an la an, până la 28,8 miliarde de dolari, în timp ce venitul operațional a scăzut cu 32%, până la 8,36 miliarde de dolari în aceeași perioadă.

CEO-ul Mark Zuckerberg a spus că nu este deranjat de pierderea uriașă de 2,8 miliarde de dolari din divizia Metaverse a companiei și că, în schimb, există o oportunitate de a câștiga „sute de miliarde” sau chiar „trilioane” de dolari pe măsură ce sectorul se maturizează.

De asemenea, compania a anunțat astăzi că Coinbase Wallet și Dapper Wallet sunt acum acceptate ca portofele terțe compatibile. Instagram își extinde, de asemenea, blockchain-urile acceptate pentru a include Flow.

Reacția prețului Flow după integrarea cu Meta

Flow este un blockchain de nivel 1, cu tokenul FLOW omonim care acționează ca licitație pentru participarea la rețea, tranzacții și guvernare. Partenerii noti din ecosistem includ Warner Music, Ubisoft, National Basketball Association, Ultimate Fighting Championship, Animoca Brands, Circle, Binance, OpenSea și acum Meta.

Flow: Evoluția prețului

Integrarea de profil înalt a ajutat FLOW să crească cu 54% pentru a atinge un maxim de 2,83 de dolari per token. Interesant este că creșterea monedei a fost însoțită de o creștere a volumului zilnic de tranzacționare, confirmând unele dintre forțele din spatele tendinței optimiste.

Exit mobile version