Michael Saylor, fondatorul MicroStrategy, acuzat de evaziune fiscală

Miliardarul pasionat de Bitcoin a evitat să plătească impozit pe venit în valoare de peste 25 de milioane de dolari

Michael Saylor, fondatorul MicroStrategy, acuzat de evaziune fiscală

Michael Saylor, fondatorul MicroStrategy, acuzat de evaziune fiscală

Districtul Columbia îl dă în judecată pe fondatorul și președintele executiv al MicroStrategy (MSTR), Michael Saylor, pentru că nu a plătit niciun impozit pe venit în district în cei peste 10 ani în care a trăit acolo, a anunțat miercuri procurorul general Karl A. Racine într-un tweet.

MicroStrategy, care deține cea mai mare trezorerie Bitcoin dintre companiile publice, l-a ajutat pe Michael Saylor să evite impozitele pe care le datorează legal pentru sute de milioane de dolari pe care le-a câștigat în timp ce locuia la Washington, a scris Racine pe Twitter.

Potrivit unui comunicat de presă al biroului lui Racine, Michael Saylor este acuzat că a folosit o „schemă elaborată” pentru a evita plata impozitelor pe venit în DC între anii 2014 și 2020. Michael Saylor ar fi susținut că este rezident în Florida – un stat fără impozite pe venit – dar a fost de fapt prezent în DC cea mai mare parte a anilor.

În urma unui proces de avertizare, biroul lui Racine a investigat acuzațiile și a constatat că Michael Saylor a evitat să plătească impozite pe venit la Washington în valoare de peste 25 de milioane de dolari.

Acuzațiile biroului procurorului general includ faptul că MicroStrategy avea „informații detaliate care confirmă” că Michael Saylor locuia în Washington, D.C., dar „a cooperat cu fostul director general pentru a „asista în evaziune fiscală”, mai degrabă decât să raporteze autorităților.

În conformitate cu legile DC, persoanele care „continuă să locuiască în district cel puțin 183 de zile pe an” sunt obligate să plătească taxe locale. Autoritățile au spus că Saylor locuiește într-un penthouse de 7.000 de metri pătrați în Georgetown – unde și-a „acostat cel puțin două dintre iahturile sale de lux” – din 2005.

Acțiunile MicroStrategy au scăzut cu peste 4% în urma tweet-urilor lui Racine. Într-o declarație, Saylor a spus că, deși sediul MicroStrategy este în Virginia, el s-a mutat la Miami Beach.

„Florida este locul în care locuiesc, votez și este centrul vieții mele personale și de familie”, a spus el. „Nu sunt de acord cu poziția Districtului Columbia și aștept cu nerăbdare o soluție echitabilă în instanță”.

Saylor este un maximalist Bitcoin care a mizat viitorul companiei de software pe Bitcoin, acumulând 129.699 BTC la un preț mediu de 30.664 de dolari.

Saylor a demisionat recent din funcția de CEO al companiei pentru a se concentra pe inițiativele Bitcoin ale MicroStrategy.

Într-o declarație, MicroStrategy s-a referit la cazul D.C. ca fiind o „problemă fiscală personală care îl implică pe domnul Saylor”.

„Compania nu este responsabilă pentru afacerile sale de zi cu zi și nici nu își monitorizează responsabilitățile fiscale personale”, a spus MicroStrategy. „Nici compania nu a conlucrat cu domnul Saylor pentru a-și îndeplini responsabilitățile fiscale personale. Acuzațiile împotriva companiei din partea Districtului Columbia sunt false”.

Exit mobile version