MicroStrategy a cumpărat încă 301 Bitcoin, acumulând 130.000 BTC

Scăderea prețului BTC nu pare să-l îngrijoreze pe Saylor, care susține că investițiile companiei sunt concentrate pe rezultate pe termen lung

MicroStrategy a cumpărat încă 301 Bitcoin, acumulând 130.000 BTC

MicroStrategy a cumpărat încă 301 Bitcoin, acumulând 130.000 BTC

MicroStrategy, cea mai mare companie deținătoare de Bitcoin, a achiziționat încă 301 Bitcoini pentru aproximativ 6 milioane de dolari în numerar, la un preț mediu de aproximativ 19.851 de dolari, a anunțat fondatorul companiei, Michael Saylor.

Cea mai recentă achiziție modestă a MicroStrategy, în comparație cu achizițiile sale anterioare, duce deținerile de Bitcoin ale companiei la un număr exact – 130.000. 

Cumpărate cu aproape 4 miliarde de dolari, la un preț mediu de 30.639 de dolari per Bitcoin, monedele deținute de compania lui Saylor valorează acum doar 2,47 miliarde de dolari, cu o pierdere nerealizată de peste 1,5 miliarde de dolari. Cu toate acestea, devalorizarea pe termen scurt nu pare să-l îngrijoreze pe Saylor, care a susținut că investițiile companiei sunt concentrate pe rezultate pe termen lung.

Achiziția a fost făcută cu „numerar în exces”, potrivit dosarului depus la SEC. Saylor a demisionat recent din funcția de CEO al companiei pentru a se concentra pe cumpărarea mai multor Bitcoini, în timp ce Districtul Columbia a lansat un proces de evaziune fiscală împotriva miliardarului.

Cu doar câteva zile în urmă, MicroStrategy a încheiat un acord cu două companii — Cowen and Company și BTIG — pentru a-și vinde acțiunile sale comune de clasa A agregate în valoare de 500 de milioane de dolari, „în scopuri corporative generale, inclusiv pentru achiziția de Bitcoin”.

Prețul Bitcoin a rămas constant pe tot parcursul verii, după prăbușirea ecosistemului Terra, care a împins prețul BTC sub maximele stabilite în cursul bull run-ului din 2017. Moneda a recăpătat rapid 20.000 de dolari, dar acel nivel s-a dovedit greu de menținut. La momentul redactării acestui articol, Bitcoin se tranzacționează în jur de 19.000 de dolari.

Exit mobile version