MicroStrategy nu ezită să cumpere o altă scădere Bitcoin

Compania de date analitice a cumpărat Bitcoin de încă 10 milioane de dolari

MicroStrategy nu ezită să cumpere o altă scădere Bitcoin

Travis | Adobe Stock

MicroStrategy, compania americană de software, care a impresionat o lume întreagă cu achizițiile sale agresive de Bitcoin, a adăugat ieri o nouă cantitate de crypto-monedă în portofoliul electronic al companiei.

Cu 4 zile în urmă, aceștia au mai făcut o achiziție Bitcoin – de 15 milioane de dolari.

Michael Saylor, șeful executiv al MicroStrategy, a anunțat pe twitter noua sa achiziție de încă 205 Bitcoin, la un preț mediu de 48,888 USD, cheltuind 10 milioane de dolari în numerar.

Decizia executivului conduce compania la o deținere totală de 91,064 BTC, active în valoare de 4,3 miliarde de dolari.

Această cumpărare recentă pe care MicroStrategy a făcut-o este una dintre numeroasele achiziții simbolice, în care compania plasează un ordin de câteva milioane de dolari dupa ce Bitcoin suferă o corecție.

MicroStrategy și Bitcoin

Compania software a început să-și transforme bilanțul din USD în Bitcoin – în 2020, atunci când Bitcoin se tranzacționa la 10,000 de dolari.

Cea mai recentă achizitie majoră, finanțată printr-o ofertă de obligațiuni de 900 de milioane de dolari, a fost făcută la un preț mediu de 52,700 de dolari.

Achiziția de joi a coincis cu o perioadă de tensiune ridicată pe piețele tradiționale, întrucât președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a semnalat faptul că bancherii nu cred că condițiile actuale de piață necesită o intervenție suplimentară.

Obligațiunile au înregistrat o creștere constantă și puternică în ultimele săptămâni, lucru care de obicei indică recuperarea de după o recesiune și creșterea așteptărilor față de inflație.

În mod normal, acest lucru ar trebui să aibă un impact pozitiv asupra acțiunilor și activelor riscante. Dar povestea creșterii din 2020 s-a bazat puternic pe randamentele scăzute ale obligațiunilor și pe intervenția continuă a federalilor în piață.

Exit mobile version