MicroStrategy plănuiește vânzarea de acțiuni de $750 milioane pentru a crește portofoliul de Bitcoin

Compania are intenția de a utiliza noi fonduri pentru scopuri corporative generale, inclusiv achiziționarea de Bitcoin

MicroStrategy plănuiește vânzarea de acțiuni de $750 milioane pentru a crește portofoliul de Bitcoin

MicroStrategy, dezvoltatorul de software care a atras atenția prin acumularea unei stocări uriașe de Bitcoin (BTC) în ultimii ani, a anunțat planuri de a strânge până la $750 milioane prin vânzarea de acțiuni. Compania a declarat că veniturile vor fi utilizate pentru scopuri corporative generale, inclusiv achiziționarea de Bitcoin, capital de lucru și, în funcție de condițiile pieței, obligațiuni deja emise.

Anunțul a fost făcut într-un dosar depus la Comisia SUA pentru Valori Mobiliare și Bursă marți seara, iar prețul Bitcoin a crescut vizibil în urma acestuia, apropiindu-se de $29,800 de la aproximativ $29,200.

Președintele Michael Saylor a condus implicarea puternică a MicroStrategy în Bitcoin, cumpărând miliarde de dolari în valoare de la începutul pandemiei. A strâns bani prin mijloace tradiționale, vânzând mai mult din acțiunile și obligațiunile companiei tranzacționate public. Acest anunț recent adaugă la strategia în curs.

La 31 iulie, compania deținea 152,800 Bitcoin, evaluate la aproximativ 4,5 miliarde de dolari.

„Intenționăm să folosim veniturile nete din această ofertă pentru scopuri corporative generale, inclusiv achiziționarea de Bitcoin și capital de lucru și, în funcție de condițiile pieței”, se arată în declarația de marți a MicroStrategy.

Această mișcare semnifică angajamentul MicroStrategy față de Bitcoin ca parte semnificativă a portofoliului său de investiții. Strategia adoptată de Saylor a fost adesea văzută ca îndrăzneață și a stârnit atât admirație, cât și critică în cadrul comunității de investiții.

Investiția continuă în Bitcoin din partea companiilor proeminente ca MicroStrategy subliniază acceptarea în creștere a criptomonedei în lumea afacerilor. Acest trend ar putea duce la adopția și stabilitatea suplimentară în cadrul pieței criptomonedelor.

Exit mobile version