MicroStrategy revine la profitabilitate și raportează venituri în creștere

MicroStrategy rămâne ferm în convingerea sa de investiție în Bitcoin, deși există volatilitate pe termen scurt

MicroStrategy revine la profitabilitate și raportează venituri în creștere

MicroStrategy, compania de business-intelligence condusă de Michael Saylor, a revenit la profitabilitate pentru prima oară din 2020, în principal datorită unei beneficii fiscale unice de 453,2 milioane de dolari. Firma a raportat un profit de 94 de milioane de dolari în primul trimestru al anului 2023, cu venituri de 121,9 milioane de dolari, o creștere de 2,2% față de anul precedent.

Într-o declarație din 1 mai, CEO-ul Phong Lee a reafirmat angajamentul neschimbat al MicroStrategy față de strategia sa de investiție în Bitcoin, spunând că convingerea companiei în potențialul activului digital rămâne puternică pe măsură ce piața continuă să se maturizeze.

„Rămânem disciplinați în privința costurilor în timp ce investim în creștere, și vom continua să punem în aplicare strategia noastră de a ne dezvolta afacerea de software de business intelligence și a achiziționa Bitcoin pentru viitor”, a mai adăugat el.

Lee a subliniat, de asemenea, că fluctuațiile de preț ale Bitcoin în termen scurt nu vor afecta afacerea de bază a companiei.

Michael Saylor, președintele MicroStrategy, a atribuit succesului executărea constantă a modelului de afaceri de bază a companiei și tezei sale de investiții în Bitcoin.

Saylor a prevăzut, de asemenea, că investitorii vor părăsi curând pozițiile în criptomonede aflate sub supraveghere reglementară, ceea ce va determina fluxul de capital către Bitcoin.

CFO-ul MicroStrategy, Andrew Kang, a dezvăluit, de asemenea, că firma a achitat împrumutul său de 161 de milioane de dolari garantat cu Bitcoin de la banca acum falimentată, Silverage, eliberând în acest proces toate garanțiile Bitcoin.

Potrivit declarațiilor SEC, MicroStrategy a achiziționat 7.500 de BTC în trimestrul 1 al anului 2023 pentru un total de 179 de milioane de dolari. În prezent, firma deține 140.000 de BTC, achiziționate la un cost mediu de aproximativ 29.803 de dolari.

Creșterea prețului Bitcoin cu 72% în primul trimestru al anului 2023, la aproximativ 28.300 de dolari, a contribuit la rentabilitatea companiei, deși prețul actual de 28.100 de dolari marchează o scădere de 5,7% a valorii investiției în BTC a MicroStrategy.

Cu toate acestea, compania a experimentat câștiguri pe termen scurt atunci când Bitcoin a crescut la un maxim recent de 30.980 de dolari pe 15 aprilie.

MicroStrategy a început să investească în Bitcoin în martie 2021, achiziționând 91.064 de BTC, care acum reprezintă 65% din totalul deținerilor sale. Compania a integrat recent Bitcoin Lightning Network în adresa sa de e-mail corporativă și dezvoltă un instrument Software-as-a-Service (SaaS) bazat pe Bitcoin Lightning Network pentru corporații.

Exit mobile version