MicroStrategy vinde acțiuni de 500 milioane de dolari pentru a cumpăra Bitcoin

MicroStrategy cumpără din nou dip-ul, chiar dacă rezerva companiei de 129.699 BTC suferă în prezent o pierdere totală de peste 1 miliard de dolari

MicroStrategy vinde acțiuni de 500 milioane de dolari pentru a cumpăra Bitcoin

MicroStrategy, cel mai mare cumpărător instituțional de Bitcoin (BTC), a încheiat un acord cu două companii — Cowen and Company și BTIG — pentru a-și vinde acțiunile sale comune de clasa A agregate în valoare de 500.000.000 de dolari, dezvăluie actele depuse la Securities and Exchange Commission (SEC).

Firma de business intelligence, MicroStrategy, co-fondată de maximalistul Bitcoin Michael Saylor, a adunat aproximativ 129.699 BTC de-a lungul mai multor ani la un preț de achiziție total de 3,977 miliarde de dolari. În ciuda incertitudinii pieței, firma de software de analiză de afaceri continuă să își urmărească obiectivul de a achiziționa mai mult BTC prin vânzarea acțiunilor companiei.

Potrivit informațiilor din dosarul depus la SEC:

„Intenționăm să folosim veniturile nete din vânzarea oricăror acțiuni ordinare de clasa A oferite în cadrul acestui prospect în scopuri corporative generale, inclusiv pentru achiziția de Bitcoin, cu excepția cazului în care se indică altfel în suplimentul de prospect aplicabil.”

Cumpărarea Bitcoin la prețuri joase este esențială pentru MicroStrategy, deoarece rezerva BTC a companiei a scăzut la o valoare agregată de aproape 2,8 miliarde de dolari – rezultând într-o pierdere de peste 1 miliard de dolari, după cum arată datele Bitcoin Treasuries.

Cea mai mare companie care deține Bitcoin a recunoscut că au fost afectați de recentele fluctuații de preț care au făcut ca cea mai mare criptomonedă din lume să scadă sub nivelul de 20.000 de dolari, dezvăluind că au propriile planuri de a face față volatilității.

Potrivit MicroStrategy: „Fluctuațiile viitoare ale prețurilor de tranzacționare Bitcoin pot avea ca rezultat conversia de Bitcoin achiziționat cu veniturile nete din această ofertă – în numerar cu o valoare substanțială sub încasările nete din această ofertă”.

În document se mai preciza că compania nu are în vedere să folosească Bitcoin pentru tranzacționare sau contracte derivate. Pur și simplu vrea să cumpere și să păstreze. Cu toate acestea, poate vinde și o parte din participații dacă are nevoie de lichiditate în orice moment.

În planul MicroStrategy nu există o cantitate vizată de dețineri de Bitcoin pe care o urmăresc, deoarece intenționează să monitorizeze piețele „pentru a determina dacă să efectueze finanțări prin datorii sau prin capitaluri proprii pentru a cumpăra Bitcoin suplimentar”.

Curios este faptul că în ziua apariției aceste informații despre planul de achiziționare de Bitcoin a MicroStrategy, prețul monedei digitale a explodat de la un minim de 19.000 de dolari la un maxim de 21.167 dolari – ceea ce reprezintă aproximativ 10%.

Traderii Bitcoin au reacționat pozitiv la noutate, prețul a crescut cu 10% în ultimele 2 zile
Traderii Bitcoin au reacționat pozitiv la noutate, prețul a crescut cu 10% în ultimele 2 zile

Nu este prima dată când compania MicroStrategy pariază pe Bitcoin, mai ales într-o perioadă în care prețurile sunt în general mai mici. În următorii câțiva ani, compania de business intelligence, software și cloud computing speră să obțină bani uriași din inevitabile creșteri ale prețurilor, deoarece cererea de Bitcoin va depăși oferta în următorul deceniu.

Consiliul de administrație al companiei tranzacționate public a aprobat Bitcoin ca activ de rezervă principal, nu numai că consideră că criptomoneda este o alternativă viabilă la fiat, dar a și făcut achiziții țintite și ambițioase.

Fără să țină cont de pierderile acumulate până acum, MicroStrategy Incorporated a continuat să cumpere dip-ul, cea mai recentă achiziție fiind de 480 de unități Bitcoin (BTC) în valoare de aproximativ 10 milioane de dolari pe 30 iunie.

Michael Saylor acuzat de evaziune fiscală

Districtul Columbia îl dă în judecată pe fondatorul și președintele executiv al MicroStrategy (MSTR), Michael Saylor, pentru că nu a plătit niciun impozit pe venit în district în cei peste 10 ani în care a trăit acolo, a anunțat miercuri procurorul general Karl A. Racine într-un tweet.

„MicroStrategy, care deține cea mai mare trezorerie Bitcoin dintre companiile publice, l-a ajutat pe Michael Saylor să evite impozitele pe care le datorează legal pentru sute de milioane de dolari pe care le-a câștigat în timp ce locuia la Washington”, a scris Racine pe Twitter.

Potrivit unui comunicat de presă al biroului lui Racine, Michael Saylor este acuzat că a folosit o „schemă elaborată” pentru a evita plata impozitelor pe venit în DC între anii 2014 și 2020. Michael Saylor ar fi susținut că este rezident în Florida — un stat fără impozite pe venit — dar a fost de fapt prezent în DC cea mai mare parte a anilor.

În urma unui proces de avertizare, biroul lui Racine a investigat acuzațiile și a constatat că Michael Saylor a evitat să plătească impozite pe venit la Washington în valoare de peste 25 de milioane de dolari.

Într-o declarație, MicroStrategy s-a referit la cazul D.C. ca fiind o „problemă fiscală personală care îl implică pe domnul Saylor”.

„Compania nu este responsabilă pentru afacerile sale de zi cu zi și nici nu își monitorizează responsabilitățile fiscale personale”, a spus MicroStrategy. „Nici compania nu a conlucrat cu domnul Saylor pentru a-și îndeplini responsabilitățile fiscale personale. Acuzațiile împotriva companiei din partea Districtului Columbia sunt false”.

În august, Michael Saylor, CEO al corporației MicroStrategy și unul dintre cei mai mari susținători ai Bitcoin, a părăsit funcția de CEO și a transmis-o personalului său adjunct.

El ocupă acum funcția de președinte executiv, cu planuri de a se concentra exclusiv pe criptomonede.

Exit mobile version