Mike Novogratz consideră că achiziția Helios de către Galaxy este transformatoare

CEO-ul Galaxy a spus că, în ciuda perturbării mineritului BTC din acest an, compania își va spori în continuare eforturile de minerit

Mike Novogratz consideră că achiziția Helios de către Galaxy este transformatoare

Pentru a spori vizibilitatea companiei în industria minieră de Bitcoin, Mike Novogratz, CEO al Galaxy Digital Holdings, a numit protocolul minier Helios o „achiziție importantă” pentru companie. 

Într-o mișcare dramatică de a evita falimentul, Argo Blockchain a dezvăluit pe 28 decembrie că un grup de investiții în criptomonede a plătit 65 de milioane de dolari pentru ferma sa minieră principală.

„Am convenit să achiziționăm instalația Helios de la @ArgoBlockchain, accelerând expansiunea operațiunilor noastre de minerit de Bitcoin și permițându-ne să acționăm ca gazdă pentru alții.” „Aflați cum Galaxy construiește unul dintre cele mai de încredere site-uri ale viitorului descentralizat”, a scris Galaxy pe Twitter.

Pe 29 decembrie, Novogratz a postat pe Twitter despre înțelegere, subliniind că Galaxy „crede cu tărie” în viabilitatea pe termen lung a Bitcoin și că compania va continua să-și extindă operațiunile miniere.

Teza industriei miniere

Într-un thread de Twitter, CEO-ul Galaxy a oferit o explicație detaliată a acordului, subliniind că compania are o anumită teză cu privire la modul de a gestiona industria minieră, care include „electricitate la preț redus, un echipaj mult mai eficient și achiziționarea de mineri ASIC la un preț mic.

„Aceasta este o rețetă pentru succesul în minerit, chiar și cu o rată de hash ridicată”, a afirmat el.

Conform celor mai recente date de la Hashrate Index, prețurile celor mai efectivi mineri ASIC au scăzut cu 86,8% față de vârful din mai 2021, ceea ce arată că costurile se situează în prezent în jurul minimelor nemaivăzute din 2021.

Evoluția prețului ASIC
Evoluția prețurilor ASIC | Hashrate Index

Tranzacționarea, gestionarea activelor, minarea criptomonedelor, capitalul de risc și serviciile bancare de investiții se numără printre cele cinci segmente de afaceri în care operează Galaxy. Site-ul său web indică faptul că activele pe care le gestionează valorează în acest moment 1,9 miliarde de dolari.

La moment, Galaxy folosește servicii de găzduire în primul rând pentru operațiunile sale miniere. Cu toate acestea, Novogratz subliniază că deținerea Helios de 200 MW va permite companiei să opereze mai multe piscine miniere pe lângă operațiunile proprii la fața locului.

Cu potențialul său de scalabilitate semnificativă, Helios ar putea deveni unul dintre cei mai mari mineri disponibili. Argo Blockchain a declarat anterior că are intenția de a-și crește capacitatea electrică la 800 MW în următorii câțiva ani într-o declarație din luna mai a acestui an.

De asemenea, compania a prezis că Helios va putea mina Bitcoin cu o rată de 5,5 exahash pe secundă până la sfârșitul acestui an, cu posibilitatea de a crește la 20 EH/s în viitor.

Având în vedere că Galaxy a oferit lui Argo Blockchain un împrumut de 35 de milioane de dolari pentru finanțarea echipamentelor prin achiziție, se pare că Galaxy mai are niște bani de ars în bear market.

Succesul al Galaxy Digital

Mișcarea se bazează pe succesul trecut al Galaxy, care a plătit o sumă nedezvăluită pentru a achiziționa platforma de auto-custodie pentru criptomonede GK8. 

GK8 a fost scos la licitație în cadrul procedurii de faliment a lui Celsius, după ce creditorul eșuat de criptomonede a cumpărat compania pentru 115 milioane de dolari în 2021. Potrivit lui Novogratz, achiziția este „o parte importantă în eforturile noastre de a construi o adevărată platformă financiară cu servicii complete pentru activele digitale”.

Exit mobile version