Previziunile multimilionarului Mike Novogratz: Vremuri bune pentru Bitcoin, dispariția a sute de criptomonede

După ce a ajuns unul dintre cei mai avuți cripto-milionari, CEO-ul Galaxy Digital face previziuni despre criptomonede.

Sondaj: 80% dintre băncile centrale vor CBDC Mike Novogratz Raport: 60% dintre comercianți doresc să implementeze plata cu criptomonede piața criptomonedelor

CEO-ul Galaxy Digital, multimilionarul Mike Novogratz, este cât se poate de optimist când vine vorba de principala criptomonedă și evoluția acesteia în următorii 5 ani. În schimb, când se referă la restul criptomonedelor nu are cuvinte prea bune de spus.

Spre exemplu, legat de Bitcoin, Mike Novogratz spune că, pe termen mediu, adică în următorii 5 ani, liderul monedelor virtuale va ajunge la o cotație de 500.000 de dolari per unitate.

Pe de altă parte, în același interval de timp, prevede moartea a trei sferturi dintre criptomonede, din cauza reglementărilor impuse de guvernele lumii.

În timpul unui interviu pentru Bloomberg Technology, Mike Novogratz a detaliat viziunea sa, în care sistemul descentralizat îl va înlocui pe cel tradițional al finanțelor. Mai mult, ecosistemul criptomonedelor va veni cu noi modalități de investiție.

Mike Novogratz: Bitcoin va ajunge colac de salvare pentru oameni

Potrivit acestuia, Bitcoin va reprezenta un colac de salvare financiară pentru oamenii care nu au încredere în propriile guverne sau care nu vor să se bazeze pe propriile monede locale.

Acesta s-a declarat foarte optimist cu privire la viitorul criptomonedelor de top, în ciuda căderii severe în care se află zilele acestea față de ATH-uri.

După o lungă carieră în finanțe, Mike Novogratz a devenit CEO-ul Galaxy Digital în 2017 și, la numai un an după, acesta a devenit unul dintre cei mai bogați cripto-milionari din lume. În prezent, Galaxy Digital are o capitalizare de piață de 5,78 miliarde de dolari și alte 3 miliarde de dolari în active pe care le gestionează.

Bitcoin se luptă pentru nivelul de 40.000 de dolari

Deși previziunea lui Mike Novogratz este mai mult decât optimistă, în momentul de față, investitorii se bazează pe astfel de creșteri pentru profituri considerabile.

Problema este că, la ora redactării acestui material, Bitcoin se luptă să stea deasupra nivelului de 40.000 de dolari. Expirarea opțiunilor din 18 martie ar putea oferi taurilor profitul de 160 de milioane de dolari necesar pentru a menține impulsul pozitiv.

În ultimele două luni, Bitcoin (BTC) a tinut un trend ușor ascendent, renunțând de mai multe ori la suportul său. Chiar dacă acest lucru ar putea suna pozitiv, performanța Bitcoin rămâne, până în prezent, negativă, adică mai slabă cu 14%.

Taurii ar fi putut fi păcăliți de recentul test de rezistență de 45.000 de dolari din 1 martie, deoarece pariurile lor pentru opțiunile de 760 de milioane de dolari care expiră pe 18 martie ajung până la 65.000 de dolari.

Pe de altă parte, indicele Bloomberg Commodity (BCOM) a câștigat 2% în aceeași perioadă, potrivit Coin Telegraph.

Ethereum are propriile probleme

A doua criptomonedă din ecosistemul monedelor digitale, Ethereum, trece și ea prin lupte pentru noi cote de profit.

Ethereum a rămas mult licitat peste zona de suport de 2.600 de dolari. S-a format un minim în apropiere de 2.590 de dolari, iar ETH a început o nouă creștere peste nivelurile cheie de rezistență de 2.650 de dolari și 2.680 de dolari. Prețul a eliminat chiar și nivelul de 2.700 de dolari.

În cele din urmă, a existat o mișcare peste nivelul de 2.750 de dolari și o închidere peste media mobilă simplă de 100 de ore. Se formează un maxim în apropiere de 2.791 de dolari, iar prețul consolidează acum câștigurile. Se tranzacționează bine peste nivelul de retragere Fib de 23,6% al mișcării în sus de la minimul de 2.634 de dolari la maximul de 2.791 de dolari, potrivit News BTC.

Există, de asemenea, o linie cheie de trend ascendent, cu suport aproape de 2.720 de dolari pe graficul orar al ETH/USD. O rezistență imediată în sus este aproape de nivelul de 2.780 de dolari. Prima rezistență majoră este aproape de nivelul de 2.800 de dolari.

Analiștii se așteaptă ca, pe fondul războiului din Ucraina, dar și a intemperiilor financiare la nivel mondial, cumulate cu inflația în creștere agresivă, atât acțiunile cât și criptomonedele să cunoască o nouă cădere. Poate nu precum cea din martie 2020, dar destul de apropiată.

Exit mobile version