Miliardarii ruși vor să evite sancțiunile UE și SUA prin țările arabe. Cineva a încercat să vândă 125.000 de Bitcoin

Sancțiunile impuse de SUA și UE Rusiei pentru invadarea Ucrainei îi face pe miliardarii lui Putin să se reorienteze.

Miliardarii ruși vor să evite sancțiunile UE și SUA prin țările arabe. Cineva a încercat să vândă 125.000 de Bitcoin

Miliardarii ruși vor să evite sancțiunile UE și SUA prin țările arabe. Cineva a încercat să vândă 125.000 de Bitcoin

Miliardarii ruși au găsit o soluție prin care să evite sancțiunile impuse de SUA și UE pentru invadarea Ucrainei. Aceștia se mută în masă în Emiratele Unite Arabe într-o tentativă disperată de a-și salva averile.

Miliardarii ruși abordează companiile specializate în tranzacțiile cu criptomonede din Emirate pentru a-și lichida miliardele de dolari în criptomonede, potrivit Reuters, citat de Coin Quora.

Aceeași sursă afirmă că mulți miliardari ruși caută să cumpere proprietăți în Emiratele Arabe Unite folosind criptomonede, în timp ce unii intenționează să-și transforme activele în bani fiat și să-i ascundă temporar.

Firmele cripto spun că au primit mai multe solicitări de la brokerii elvețieni în ultima săptămână. Aceste cereri vin într-un moment în care se impun sancțiuni asupra bunurilor rusești. Brokerii spun că au clienți care clienții se tem că activele lor vor fi înghețate și, prin urmare, caută țări sigure în care să-și investească banii.

125.000 de Bitcoin schimbați?

Directorii chiar au povești de solicitări scandaloase. „Avem o persoană – nu știu cine este, dar a venit printr-un broker – și ne-a spus: „Vreau să vând 125.000 de Bitcoin”. Și eu zic: „Ce? Sunt 6 miliarde de dolari”, a spus executivul.

Elveția a declarat, la începutul acestei luni, că activele digitale erau supuse acelorași sancțiuni și măsuri pe care le-a impus firmelor și persoanelor ruse. Prin urmare, aceasta înseamnă că, dacă o persoană este sancționată, activele sale cripto ar fi, de asemenea, înghețate în Elveția.

Emiratele Arabe Unite iau partea SUA și UE în acest război al sanțiunilor, iar Rusia i-a făcut pe ruși să creadă că banii lor sunt în siguranță în țara arabă bogată, care este în prezent un centru cripto în creștere.

Emiratele Arabe Unite a fost plasată pe o „listă gri” în această lună, astfel încât să poată fi monitorizată mai bine de către Grupul de Acțiune Financiară (FATF).

Dar, prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite a aprobat recent o nouă lege de cripto-reglementare și a înființat un organism de reglementare pentru a monitoriza activitatea cripto în țară.

Miliardarii ruși nu scapă de sancțiuni

Pe de altă parte, SUA și UE au anunțat noi acțiuni care vizează economia Rusiei și persoanele bogate, deoarece un raport sugerează că aliații lui Vladimir Putin au încercat să eludeze sancțiunile folosind criptomonede în țări străine.

Casa Albă a declarat că Statele Unite, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Uniunea Europeană vor lua măsuri suplimentare menite să izoleze economic Rusia ca răspuns la invazia militară a președintelui Vladimir Putin în Ucraina.

Anunțul include interzicerea importurilor de mai multe bunuri rusești, interzicerea exportului de bunuri de lux în Rusia și îndrumări pentru Departamentul de Trezorerie al SUA de a monitoriza încercările țării de a se sustrage sancțiunilor existente.

UE eficientizează monitorizarea sancțiunilor

„Acțiunile extinse ale Trezoreriei împotriva Rusiei impun tuturor cetățenilor americani să respecte reglementările privind sancțiunile, indiferent dacă o tranzacție este denominată în monedă fiat tradițională sau în monedă virtuală. Trezoreria monitorizează îndeaproape orice eforturi de eludare sau încălcare a sancțiunilor legate de Rusia, inclusiv prin utilizarea monedei virtuale și se angajează să-și folosească autoritățile de aplicare a legii pentru a acționa împotriva încălcărilor și pentru a promova conformarea”, a anunțat Casa Albă.

Comisia Europeană a anunțat, recent, că statele sale membre au convenit să modifice reglementările cu scopul de a asigura „și mai eficient că sancțiunile rusești nu pot fi eludate, inclusiv prin Belarus”, menționând în mod special posibila utilizare a criptoactivelor.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că oficialii vor introduce măsurile împotriva Rusiei începând de sâmbătă.

Deși mulți membri ai UE nu au spus că vor impune restricții asupra petrolului și gazelor produse în Rusia, similare cu măsurile anunțate de președintele american Joe Biden la începutul acestei săptămâni, Von der Leyen a spus că va exista o „interdicție mare” a investițiilor europene în sectorul energetic al Rusiei.

Exit mobile version