Bitcoin: Minerii sunt tot mai atrași de energia nucleară ca sursă de energie sustenabilă

Jucătorii importanți din industria minieră de Bitcoin își concentrează atenția asupra energiei nucleare

mast3r | AdobeStock

Harry Sudock, vicepreședintele Griid, la summitul Bitcoin & Beyond Virtual organizat în 10 Noiembrie, a declarat că energia nucleară ar putea reprezenta o oportunitate extraordinară de a introduce cantități enorme de energie curată, carbon-free. Griid este o companie americană care achiziționează energie regenerabilă la preț redus, pentru a construi instalații de minerit.

Potrivit lui Sudock, programele anterioare de subvenții și discuțiile despre energia regenerabilă s-au concentrat în mare parte pe energia solară și eoliană, neglijând beneficiile potențiale ale energiei nucleare.

Rata de creștere se concentrează în mare parte pe energia solară și eoliană, putem observa acest lucru și în dezvoltarea programelor care au fost lansate în ultimii 10 ani. Ceea ce ne-am dori să vedem este o extindere a energiei nucleare – a spus Sudock

Samson Mow, chief strategy officer la Blockstream, a participat în calitate de panelist alături de Sudock, pentru a discuta despre complexitățile de minare a Bitcoin și cheltuielile energetice asociate industriei.

Consumul energetic Bitcoin vs Consumul energetic al altor industrii
Energia consumată de Bitcoin VS energia consumată de alte industrii | BMC

Mow s-a referit la rolul pe care FUD ( fear, uncertainty and doubt) tinde să-l aibă în discuțiile despre minarea de Bitcoin, afirmând că poate crește neînțelegerea nu numai despre minerit, ci și despre producția de energie în general. Aceste neînțelegeri duc la apariția unor titluri în presă absurde, precum că Bitcoin va fierbe oceanele.

Imaginea de ansamblu nu este adesea luată în considerare, deoarece mineritul de Bitcoin reprezintă un procent mic din consumul de energie la nivel mondial. Dacă noi suntem incorecți, atunci restul sunt cu mult mai incorecți, nu?

Energia consumată de industria mineritului de Bitcoin VS energia globală utilizată | BMC

Mow este, de asemenea, un susținător al energiei nucleare

Problema este că am regresat ca societate, respingând energia nucleară și înlocuind-o cu energia eoliană și solară, care sunt mai scumpe, mai greu de generat și nu funcționează întotdeauna

Luna trecută, Bitcoin Mining Council (BMC) a chestionat aproximativ 33% din actuala rețea globală de mineri Bitcoin. BMC a estimat că mixul de energie electrică durabilă din industria minieră globală a crescut cu aproximativ 3%, în timpul celui de-al treilea trimestru al acestui an.

Creșterea mixului de energie electică durabilă | BMC

Minerii de Bitcoin vor opta pentru cea mai ieftină formă de electricitate disponibilă, a raportat Armanda Fabiano la Summit. Fabiano este șeful operațiunilor miniere la firma de administrare a investițiilor în active digitale Galaxy Digital și membru fondator al BMC.

Exit mobile version