Minerii de criptomonede ruși se aprovizionează cu ASIC-uri, în ciuda scăderii pieței

Creșterea achizițiilor de cripto-ASIC de către minerii ruși ar putea fi atribuită scăderii prețurilor echipamentelor miniere și prețurilor scăzute ale energiei

Minerii de criptomonede ruși se aprovizionează cu ASIC-uri, în ciuda scăderii pieței

Minerii de criptomonede ruși se aprovizionează cu ASIC-uri, în ciuda scăderii pieței

În ciuda crizei miniere de criptomonede în curs de desfășurare, minerii de criptomonede ruși par să continue să facă achiziții mari de ASIC Miner și alt hardware pentru minerit în al patrulea trimestru al anului 2022.

Cererea de ASIC-uri a condus la o penurie gravă a unor furnizori de hardware pentru minerit de criptomonede în Rusia, potrivit unui raport al agenției de presă Kommersant.

Vânzările de mașini de minerit ASIC cresc

Chilkoot, un comerciant local de electronice, a cunoscut o creștere fără precedent a vânzărilor de ASIC în ultimele două luni ale anului. Raportul arată că veniturile lor din hardware au crescut cu 65% în primele nouă luni comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut – mai mult de dublu față de performanța întregului trimestru al treilea.

Managerul de dezvoltare Chilkoot, Artem Eremin, a spus:

„Colaborăm cu persoane juridice și le vedem că încep să cumpere cu 30% mai multe echipamente într-o singură tranzacție decât la începutul anului”.

BitRiver, cel mai mare centru de date din Rusia dedicat operațiunilor de minare a criptomonedelor, se confruntă cu o creștere majoră. Unitatea a înregistrat o rată de creștere uimitoare de 150% în doar 10 luni.

Cererea de hardware pentru minerit de criptomonede a crescut semnificativ în Rusia, în ciuda condițiilor dure de piață. Scăderea recentă a veniturilor din minerit Bitcoin a făcut ca unele companii să se lupte să rămână pe linia de plutire – printre acestea se numără Argo Blockchain și Core Scientific. 

Actualul Bear Market a avut un impact incontestabil asupra industriei, deoarece lupta continuă chiar și cu o nouă cerere din străinătate.

Minerii ruși ar putea acumula cripto-ASIC-uri 

Mikhail Brejnev, co-fondatorul 51ASIC, ar fi declarat că mineritul de Bitcoin din Rusia poate fi încă profitabil, în ciuda scăderii semnificative a prețului BTC din acest an. Potrivit CEO-ului, costul miinării a 1 BTC cu cele mai moderne echipamente la un cost de energie electrică de 0,07 de dolari pe kilowatt-oră este de aproximativ 11.000 de dolari. Potrivit datelor de la Crypto.ro, Bitcoin se tranzacționează la 16.994 de dolari la momentul redactării acestui articol, o scădere de aproximativ 70% față de anul trecut.

În ciuda volatilității actuale a pieței, Vladislav Antonov de la BitRiver confirmă că mineritul industrial de criptomonede în Rusia este profitabil. Potrivit acestuia, scăderea prețului dispozitivelor ASIC a creat o oportunitate excelentă de investiție pe măsură ce acestea se apropie de costurile de producție. Pentru investitorii interesați de industrie, acum pare că ar putea fi un moment ideal.

Investițiile miniere inteligente făcute în timpul unui Bear Market au potențialul de a plăti profitabil pe termen lung, unii investitori obținând câștiguri de până la 10% în trei ani, a spus Antonov.

Exit mobile version