Minerii de Bitcoin dețin cu 30% mai puține monede după 3 luni de vânzări masive

Minerii sunt recunoscuți pentru faptul că sunt cei mai longevivi „hodleri” ai industriei, însă de această dată nu au avut de ales decât să-și vândă deținerile de Bitcoin

Minerii de Bitcoin dețin cu 30% mai puține monede după 3 luni de vânzări masive

Pe parcursul acestei veri, minerii au vândut aproape 30% din deținerile lor de BTC. Asta se datorează scăderilor și menținerii prețului în jurul suportului de 21.000 de dolari, punând presiune asupra sectorului minier de bitcoin – care a avut probleme chiar de la începutul acestui an.

La un moment dat, au fost ridicate îngrijorări că costul de producție al minerilor ar fi cu mult mai mare decât prețul spot al Bitcoin și că doar vânzarea stocurilor i-ar ține pe mineri pe piață. Mai rău, mulți ar putea fi forțați să renunțe complet pentru că afacerea lor nu mai este viabilă financiar.

Datele din luna mai au confirmat că există multă tensiune. După cum notează Arcane, unul dintre mineri – Core Scientific – a vândut aproximativ 12.000 BTC între mai și iulie.

În timp ce tendința a arătat semne de inversare luna trecută, prețurile și mai mari ale BTC vor permite chiar și celor mai mari operatori minieri să revină.

„Chiar dacă minerii publici au vândut în iulie mai puțin de jumătate decât au vândut în iunie, totuși, vedem că își epuizează deținerile dacă ne uităm la procentul din producția de bitcoin vândută”, a explicat analistul Arcane Jaran Mellerud:

Minerii publici au vândut 158% din producția lor de bitcoin în iulie, fiind a treia lună la rând în care au vândut mai mult de 100% din producție.

Graficul vânzărilor de Bitcoin a minerilor | https://arcane.no/
Graficul vânzărilor de Bitcoin a minerilor | https://arcane.no/

Pentru context, în aprilie 2022, monedele deținute de mineri erau la cote maxime, datorită anilor de economisire a cel puțin 60% din producția de BTC primită ca recompensă pentru minarea block-urilor în fiecare lună.

După vânzările ulterioare, deținerile lor s-au înjumătățit ajungând la 30% și vor crește doar atunci când echilibrul cheltuielilor lunare va fi restabilit.

„Mă aștept ca presiunea de vânzare să continue între 100% și 150% din producție, dacă nu se întâmplă ceva semnificativ cu prețul bitcoin. Acest lucru este echivalentul a 4.000 și 6.000 BTC pe lună”, a adăugat Mellerud.

Este posibil ca Bitcoin să fi crescut față de minimele din iunie, dar pentru mineri, durerea continuă.

Zilele bune ar putea fi aproape

Veniturile minerilor au crescut cu aproape 70% în august, în timp ce mineritul de tip proof of work (PoW) nu mai este criticat. Îngrijorările cu privire la protecția mediului nu mai sunt în prim plan, așa cum demonstrează cel mai mare administrator de active din lume, BlackRock, care a lăudat sectorul cripto în această lună.

Vineri, 19 august, capitalizarea totală a pieței cripto a scăzut cu 9%, ceea ce a dus la atingerea suportului psihologic de 1 trilion de dolari. Ultima dată când piața a scăzut sub acest nivel a fost acum doar trei săptămâni, ceea ce înseamnă că investitorii au devenit încrezători că piața nu o să mai revină la o capitalizarea totală mai mică de 1 trilion de dolari.

Creșterea constantă a utilităților oferite de Bitcoin este o dovadă că situația se stabilizează. Datele de la BTC.com estimează că dificultatea va crește cu aproximativ 0,7% în această săptămână.

Exit mobile version