Mineritul Bitcoin a generat profit de peste $1,5 miliarde în Martie

Bitcoin

Anucha Cheechang | shutterstock

Datele colectate de The Block Research indică faptul că minerii de Bitcoin au câștigat peste $1,5 miliarde luna aceasta.

Sectorul minier a stabilit un nou record odată cu acest număr: cea mai mare sumă de bani câștigată vreodată de mineri, într-o singură lună. Având în vedere că luna Martie mai are încă 3 zile, este probabil ca pragul de 1,5 miliarde să fie depășit până în prima zi a lunii Aprilie.

Marea majoritate a câștigurilor – respectiv $1,36 miliarde – provine din recompensele primite de mineri pentru validarea și confirmarea blockului. La fiecare 10 minute, minerii confirmă toate tranzacțiile dintr-un block, pe care ulterior îl așează în lanțul de blockuri al rețelei (adică în blockchain). Pentru fiecare block, minerii sunt răsplătiți cu 6,25 BTC – $362,000 la prețul de azi ($58,000 per monedă Bitcoin).

Conform datelor, minerii au colectat aproximativ $148 milioane în taxe, plătite de utilizatorii care au tranzacționat Bitcoin și probabil au plătit o taxă mai mare pentru a fi favorizați de mineri prin includerea tranzacției în următorul block (acest lucru reduce considerabil timpul de așteptare al confirmării).

Cifrele lunii Martie le depășesc pe cele ale lunii Februarie, când minerii au stabilit ultimul record, cu un total de $1,36 miliarde câștigați. Datele colectate anul acesta arată că performanția minerilor s-a menținut cu brio deasupra pragului de 1 miliard, timp de 3 luni la rând.

Companiile de minat Bitcoin – listate și tranzacționate public – au susținut prețul Bitcoin prin încrederea investitorilor și profiturile generate. Sectorul minier public a beneficiat de investiții de peste $500 de milioane luna trecută.

Exit mobile version