Ethereum: Al doilea cel mai mare mining pool își suspendă activitatea

Lansat în China, în 2018, SparkPool controlează peste 22% din hashrate-ul al Ethereum

stasstepanov | Adobe Stock

Sparkpool, al doilea cel mai mare mining pool de Ethereum din lume, își suspendă activitatea din cauza represiunii chineze împotriva crypto-monedelor.

Mining Pool active pe Ethereum
Top Mining Pool-uri active pe Ethereum | Poolwatch.io

Mining pool-ul a anunțat oficial pe 27 Septembrie că a suspendat accesul pentru noii utilizatori din China continentală, ca răspuns la inițierea de către autoritățile chineze a unor noi măsuri de combatere împotriva crypto-monedelor.

Închiderea SparkPool, între interdicțiile Chinei și apariția Ethereum 2.0

În urma restricțiilor inițiale de vinerea trecută, Sparkpool va continua să închidă serviciile și pe 30 Septembrie intenționează să suspende activitatea utilizatorilor existenți al mining pool-ului atât în China, cât și în străinătate.

Potrivit anunțului, măsurile luate intenționează să asigure siguranța activelor deținute de utilizatori ca răspuns la cerințele politicii de reglementare. Sparkpool a declarat că: mai multe detalii despre închidere vor fi trimise prin anunțuri și mesaje.

Lansat în China la începutul anului 2018, SparkPool s-a dezvoltat pâna a fi al doilea cel mai mare mining pool din lume pentru minarea Ethereum-ului. La momentul redactării, puterea minieră a SparkPool-ului reprezintă 22% din hashrate-ul global al Ethereum.

Noutatea vine într-un moment în care guvernul chinez și-a întărit poziția negativă față de crypto-monede, declarând ilegale toate tranzacțiile. Unele dintre cele mai mari exchange-uri precum Binance și Huovi, au blocat posibilitatea de a crea noi conturi în China continentală însă au continuat să deservească utilizatorii din Hong Kong.

Închiderea SparkPool mai este și influențată de trecerea de la un mecanism Proof-of-Work (PoW) la un mecanism Proof-of-Stake (PoS) al Ethereum-ului. Parte a actualizării planificate de mult, cunoscută sub numele de Ethereum 2.0.

Exit mobile version