Misteriosul Satoshi Nakamoto, inventatorul Bitcoin, a ajuns unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă

Satoshi Nakamoto, cel despre care se spune că a creat blockchain-ul pentru Bitcoin are în conturi 1 milion de criptomonede

satoshi nakamoto bitcoin

Foto: Dmitry Demidko / Unsplash.com

Misteriosul Satoshi Nakamoto, cel despre care se spune că ar fi inventat Bitcoinul, tocmai a ajuns unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă după ce principala criptomonedă a trecut de pragul psihologic de 60.000 de dolari.

În august 2007, Satoshi Nakamoto a înregistrat domeniul numit Bitcoin.org. Două luni mai târziu, a publicat o analiză numită „Bitcoin: Un sistem de plată electronic de la persoană la persoană” și a trimis-o unei liste de corespondențe criptografice.

Nakamoto a implementat programul pentru Bitcoin în data de 3 ianuarie 2009. La acea dată, a minat ceea ce acum se numește „Blocul Genesis al Bitcoin”. Recompensa lui pentru acest lucru a fost suma de 50 de Bitcoin. La 60.000 de dolari, acei Bitcoin valorează, în momentul de față, 3 milioane de dolari.

Dar, pentru ca întreg sistemul să funcționeze Satoshi trebuia să mineze câte 50 de Bitcoin la fiecare 10 minute. Așa că a făcut acest lucru și, eventual, a ajuns să acumuleze o cantitate de 1 milion de Bitcoin. Asta în condițiile în care se știe că nu pot fi minați mai mult de 21 de milioane de Bitcoin, iar ultima moneda ar urma să fie minată undeva în 2040.

Pe scurt, misteriosul Satoshi Nakamoto, va deține, dacă nu vinde nici un Bitcoin până când va fi minat și ultimul 4,8% din totalul de criptomonede.

Misteriosul Satoshi Nakamoto are 1 milion de Bitcoin

Acele 1 milion de monede Bitcoin au rămas neatinse în portofelul său public timp de mai bine de 12 ani, rămânând neaccesați sau cheltuiți din ianuarie 2009. La o valoare de 61.000 de dolari, acel milion de monede Bitcoin valorează 61 de miliarde de dolari.

Numai datorită acestui fapt, inventatorul Bitcoin este pe locul 19 în lume din punct de vedere al averii personale acumulate. Chiar si când valoara 48.000 de dolari Bitcoinul, Satoshi tot era printre cei mai bogați oameni de pe planetă, dar era în primii 30 de oameni, nu primii 20 cum este acum.

Averea lui Satoshi Nakamomto a crescut odată cu Bitcoin, ajutându-l pe acesta să depășească trei dintre membrii familiei Walton cei care dețin lanțul de supermarketuri Walmart, după ce, acțiunile companiei au scăzut cu mai bine de nouă procente. Fiecare dintre cei trei membri valorează câte 60 de miliarde de dolari.

Satoshi Nakamoto: fantoma

În jurul numelui au părut foarte multe teorii, mai ales unele care spun despre acesta că, de fapt, nu ar fi o persoană, ci un grup de IT-iști care au pus la cale toată rețeaua Bitcoin.

Se spune despre respectivul grup că există iar numele este pseudonim pentru a ține secretă identitatea creatorilor criptomonedei.

Numele tradus din japoneză are și un înțeles: Satoshi – gândire limpede, Naka – interior, Moto – fundație. Mai mult, legat de numele Satoshi Nakamoto a apărut și o teorie a conspiratiei. Sunt persoane care cred ca NAKAMOTO vine de la „NATO amok” – NATO fiind Organizația Tratatului Nord Altantic, iar „amok” – care se traduce prin „a te comporta incontrolabil”.

Și dacă Nakamoto dă apă la moară conspiraționiștilor, Satoshi are un rol mai important în toată ecuația complicată din jurul Bitcoin. Ca orice monedă, fie ea și virtuală, Satoshi este cea mai mică denominație a Bitcoin prin care se pot face tranzacții.

Ce se știe sigur?

Se știe sigur că nimeni nu știe cine este Satoshi Nakamoto și unde a dispărut acesta, după crearea rețelei, dacă întradevăr ar fi vorba despre o singură persoană.

La numai doi ani, după ce Bitcoin a fost lansat, Nakamoto a dispărut de pe fața internetului. În aprilie 2011, Nakamoto a trimis dezvoltatorului de Bitcoin Mike Hearn un email în care-i spunea că „a trecut la alte lucruri”. Simplu. Scurt. Și la obiect. Iar de atunci nu s-a mai auzit nimic de el.

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu el, dar cu toții știm că există un portofel electronic în care sunt 1 milion de monede Bitcoin care au rămas neatinse de mai bine de un deceniu.

Mulți cred, că dacă ar fi o singură persoană, sigur este mort, pentru că altfel cum se explică faptul că are o avere atât de mare și nu s-a atins de respectivii bani, de nici măcar un Bitcoin?

Exit mobile version