USDD: Moneda stabilă algoritmică a blockchain-ului Tron a scăzut la 0,97 dolari

Pentru utilizatorii Terra, mare parte din scenariul lui Sun poate suna ciudat de familiar

Moneda stabilă algoritmică USDD a blockchain-ului Tron a scăzut la 0,97 dolari

Moneda stabilă algoritmică USDD a blockchain-ului Tron a scăzut la 0,97 dolari

Deși piața nu și-a revenit încă pe deplin din șocul cauzat de depeg-ul TerraUSD (UST), USDD, moneda stabilă algoritmică a blockchain-ului Tron și-a pierdut paritatea cu dolarul american, stârnind îngrijorare și speculații în comunitate.

Luni, prețul monedei stabile USDD a scăzut la 0,97 de dolari pe exchange-urile majore de criptomonede. Din această cauză, piața a început să acorde o atenție deosebită proiectului, temându-se că acesta va merge pe urmele lui Terra.

USDD este o monedă stabilă algoritmică pe Tron, un blockchain de contracte inteligente multifuncționale, care ar trebui să mențină un curs de schimb unu-la-unu față de dolarul american. Moneda stabilă se bazează pe un mecanism complex de auto-echilibrare care implică crearea și distrugerea alternativă a unităților USDD și TRX.

CurveSwaps, un bot care monitorizează transferurile mari de active, a declarat că cineva a schimbat recent 1 milion de USDD cu 997.339 Tether.

Pe de altă parte, platforma de analiză blockchain Nansen a detectat, de asemenea, că unul dintre fondurile care utilizează depeg-ul UST a început să mute activ cantități mari de USDD și alte monede stabile.

Analizând datele referitoare la colaterizarea USDD, cercetătorul Resdegn a susținut că moneda stabilă este colaterizată în proporție de 92%. Excluzând Tron (TRX), moneda nativă a blockchain-ului, raportul scade la 73%.

Ca răspuns la „condițiile extreme ale pieței”, Tron DAO Reserve a anunțat recent că a primit 700 milioane USDC pentru a apăra peg-ul. Cu aceasta, echipa din spatele monedei stabile a explicat că rata de colaterizare a USDD este acum crescută la 300%.

USDD este colaterizat de TRON , Tether, USD Coin și rezerve de Bitcoin.

La lansare, CEO-ul TRON, Justin Sun, a promis că va supracolateriza USDD la 10 miliarde de dolari. Până acum, rezervele totale ale tuturor monedelor TRON sunt încă sub această țintă.

Colaterizarea nu este singurul strat de apărare pe care CEO-ul TRON l-a lăudat. Sun a mai promis că „algoritmii corespunzători” folosiți de Tron vor contribui la asigurarea stabilității peg-ului „indiferent de volatilitatea pieței”.

Pentru utilizatorii Terra, mare parte din scenariul lui Sun poate suna ciudat de familiar. Atât rezerva de 10 miliarde de dolari, cât și încrederea îndrăzneață a conducerii sale amintesc puternic de Terra înainte de prăbușire.

În martie, Do Kwon a anunțat că Terra va cumpăra 10 miliarde de dolari în BTC pentru a garanta UST. Planul a eșuat.

Acest eveniment este cel mai recent semn al unei crize de lichiditate în cripto, cauzată de o înrăutățire a mediului economic de pe tot globul și de băncile centrale care au crescut ratele dobânzilor și au scurs excesul de lichiditate din sistemul financiar, în încercarea de a lupta împotriva inflației persistente ridicate.

Exit mobile version