Moneygram: Acord inovator cu Stellar Development pentru a utiliza tehnologia blockchain

Parteneriatul va permite clienților MoneyGram să depună și să retragă fonduri din conturile lor, utilizând stablecoin-ul USDC la sucursalele fizice

Moneygram: Acord inovator cu Stellar Development pentru a utiliza tehnologia blockchain

Roman Tiraspolsky | Adobe Stock

Compania de servicii financiare MoneyGram International a colaborat cu Stellar Development Foundation pentru a permite consumatorilor să trimită bani, folosind popularul stablecoin al Circle, USD COIN.

Ce presupune colaborarea dintre MoneyGram International și Stellar Development Foundation?

Într-un anunț publicat miercuri, 6 Octombrie, MoneyGram va integra suportul care permite portofelelor crypto conectate la rețeaua Stellar – să acceseze platforma globală de vânzări. Lucrând alături de Circle, MoneyGram va permite, de asemea, decontarea backend-ului, depunerea și retragerea de bani fiat folosind stablecoin-ul USDC.

Alex Holmes, CEO-ul MoneyGram a spus că pe măsură ce crypto-monedele cresc din ce în ce mai mult, suntem extrem de optimiști cu privire la potențialul stablecoin-urilor ca metodă de a eficientiza plățile transfrontaliere.

Este de așteptat ca parteneriatul să între în vigoare la sfârșitul anului 2021 în anumite țări, cu o lansare internațională planificată în 2022. Denelle Dixon, CEO-ul Fundației Stellar Development, a declarat:

Un nou segment de utilizatori își vor putea converti banii în USDC și viceversa, oferindu-le servicii rapide și accesibile, care anterior nu erau la îndemână

Integrarea cu Stellar vine la doar câteva luni după ce firma a permis clienților să retragă activele digitale în numerar prin punctele sale de vânzare din Statele Unite. Serviciul a fost lansat în parteneriat cu Bitcoin ATM și exchange-ul Coinme.

MoneyGram a colaborat cu Ripple în Iunie 2019, pentru a dezvolta plățile transfrontaliere folosind activele digitale.

Cu toate acestea, acordul s-a încheiat rapid, după ce Comisia SEC i-a acuzat pe directorii Ripple de inducere în eroare a investitorilor și de manipularea prețului XRP. În primul trimestru al anului 2021, MoneyGram a suspendat asistența pentru Ripple.

Stellar Development Foundation a fost lansat de cofondatorul Ripple, Jed McCaleb, după plecarea sa tumultuoasă din proiect, în 2014.

Exit mobile version