Morgan Stanley ar putea paria $150 miliarde pe Bitcoin

Morgan Stanley

bylolo | Unsplash

Counterpoint Global – fracțiune din Morgan Stanley, analizează Bitcoin ca investiție activă

Counterpoint Global, o unitate Morgan Stanley Investment Management, care primează în clasamentul fondurilor mutuale, explorează dacă crypto-moneda este o opțiune potrivită pentru investitorii săi, potrivit unui anunț apărut pe Bloomberg în 13 februarie.

Pentru a merge mai departe cu planul și a investi propriu-zis în monedă, demersul necesită aprobarea firmei-mamă și o reglementare din partea autorităților care să protejeze investitorii.

În cazul în care lucrurile se concretizează și Counterpoint Global trece la etapa următoare în privința aceasta, atunci Bitcoin adaugă încă un brand arhi-cunoscut în repertoriu. Banca de investiții reprezintă un nume redutabil atât pentru Bitcoin, cât și pe Wall Street. Firma de investiții are o prezență de peste un secol pe piață.

Bitcoin încă se luptă să fie acceptat în industria financiară tradițională

O apreciere de 4 ori în valoare în ultimele 4 luni a stârnit interesul clienților, făcând activul digital și mai greu de ignorat.

După ce anul trecut a atras atenția mai multor moguli ai fondurilor mutuale, Bitcoin s-a remarcat în 2021 prin recunoașterea unor firme precum Mastercard sau BNY Mellon. Altele, precum Tesla, au cumpărat monede în valoare de miliarde de dolari sau plănuiesc să accepte Bitcoin ca metodă de plată.

Purtătoarea de cuvânt a Morgan Stanley a refuzat să comenteze știrea. Există o posibilitate ca în urma analizei efectuate – cei de la Counterpoint Global să nu investească în Bitcoin. Din 2017 până în prezent au existat multe astfel de comunicate care au eșuat în cele din urmă.

Exit mobile version