Morgan Stanley își dublează expunerea la Bitcoin prin acțiuni Grayscale

Firma de investiții și-a mărit cu 105% numărul de acțiuni Grayscale pe care le deține, de la începutul lunii Aprilie

MichaelVi | Adobe Stock

Morgan Stanley, o firmă majoră de investiții din Statele Unite, și-a dublat expunerea față de Bitcoin cumpărând acțiuni Grayscale Bitcoin Trust.

Conform unui raport emis de Comisia SEC, publicat în 27 Septembrie, Morgan Stanley Europe Opportunity Fund, o firmă de investiții care investește în companii emergente din Europa, deținea în 31 Iulie – 58,116 acțiuni Grayscale Bitcoin Trust. La data publicării acestui articol, prețul unei acțiuni GBTC este $34, realizând astfel o expunere de $2 milioane la Bitcoin pentru firma de investiții.

Rapoartele precedente arată că Morgan Stanley și-a mărit expunerea la acțiunile GBTC cu 105% de la începutul lunii Aprilie. La vremea respectivă, firma de investiții deținea 29,298 de acțiuni GBTC, care atunci valorau $1,3 milioane.

Morgan Stanley a continuat să-și mărească expunerea la Bitcoin pe parcursul anului 2021. Europe Opportunity Fund urmărește să-și crească capitalul investind în companii europene cu potențial pe care echipa le consideră subevaluate la momentul achiziției.

În luna Aprilie, banca a anunțat că va adăuga expunere la Bitcoin prin 12 fonduri de investiții, cu ajutorul Grayscale și cu ajutorul contractelor futures decontate în numerar. Ulterior, Stanley a întreținut o rundă de finanțare de $48 de milioane pentru Securitize, o platformă de tokenizare susținută și de Coinbase – aceasta fiind prima investiție a băncii în sfera blockchain.

Morgan Stanley își dublează expunerea la Bitcoin prin acțiuni Grayscale
Acțiuni GBTC deținute de Ark Invest | cathiesark.com

De asemenea, Cathie Wood, CEO-ul Ark Invest, are o investiție substanțială în Grayscale Bitcoin Trust. În luna Iulie, firma instituțională a raportat că a cumpărat peste 450,000 de acțiuni GBTC, în două achiziții diferite. La data publicării acestui articol, Ark Invest și fondurile de investiții adiacente ale acesteia – dețin peste 8,3 milioane de acțiuni GBTC, însumând astfel 0,7% din portofoliul lor de investiții.

Exit mobile version