Multicoin Capital: Fond nou de investiții în valoare de $100 de milioane – dedicat proiectelor DeFi și NFT

Андрей Яланский | Adobe Stock

În timp ce maximele istorice sunt depășite în fiecare zi, investitorii se implică în tot mai multe proiecte noi pe piața criptografică. Compania Multicoin Capital a anunțat marți, 4 Mai, lansarea unei noi direcții de investiții, care se concentrează în principal pe startupurile crypto bazate pe DeFi și NFT. Valoarea fondului anunțat de compania americană este de $100 milioane.

Multicoin Capital are un portofoliu vast în domeniu ținând cont de faptul că investește în startupuri blockchain, crypto-monede și tokenuri încă din anul 2017, iar ultimele evenimente au generat decizii importante în companie – evenimente legate de noul ciclu al Bitcoin în care ne aflăm, care a dus la creșterea prețului Bitcoin cu sute de procente. Creșterea valorii pe piață a celor mai multe dintre crypto-monede a dus și la un interes vizibil mai mare în domeniu. Interesul s-a manifestat printr-o intrare semnificativă de capital în piață, atât din partea publicului, dar mai cu seamă din partea investitorilor instituționali. 

În acest context, Multicoin Capital, cu experiență de 5 ani în domeniu, a făcut ieri anunțul important. Noul fond de investiții, în valoare de $100 milioane, este dedicat valului de antreprenori din domeniul blockchain, care se anunță a fi unul cât se poate de important.

Multicoin Capital: Fond nou de investiții în valoare de $100 de milioane - dedicat proiectelor DeFi și NFT
putilov_denis | Adobe Stock

Multicoin Capital include în planul actual de investiții proiecte DeFi, NFT și aplicații Web3.0

Proiectele de DeFi promit să revoluționeze domeniul bancar prin introducerea de servicii de creditare descentralizate bazate pe blockchain. NFT-urile, la rândul lor, sunt aplicații ale blockchain care folosesc unicitatea crypto-monedelor pentru a garanta autenticitatea și portabilitatea certificatelor digitale. 

Cel de-al doilea fond de investiții vine și cu noutăți. Investitorii se îndreaptă inclusiv spre platforme de distribuție crypto-native pentru creatori, platforme de jocuri și proiecte de infrastructură Web3.

În anii care urmează va fi un val incredibil de inovații în Open Finance și Web3, dar și noi tipuri de infrastructură și aplicații cu criptare, au declarat reprezentanții Multicoin Capital pentru TheBlock. De asemenea, aceștia transmit și că valul respectiv va fi posibil doar datorită faptului că infrastructura de bază a trecut printr-un proces important de maturizare. Ne așteptăm să mobilizăm o sumă semnificativă în aceste zone din Venture Fund II în următorii câțiva ani, spun aceiași reprezentanți.

În ceea ce privește proiectele de interes pentru Multicoin în zona DeFi, acestea sunt axate pe dezvoltatorul de aplicații criptografice Solana, în care compania a investit și în trecut.  

Kyle Samani, partener al firmei Multicoin Capital, remarcă tendința tot mai evidentă a populației de a petrece o mare parte din timp online. Tocmai de aceea, acesta a declarat pentru TheBlock că cel de-al doilea fond de investiții vizează și proiectele virtuale bazate pe NFT.

Primul fond de investiții lansat de Multicoin Capital în 2017 – avea o valoare de 10 ori mai mică decât suma anunțată azi – $10 milioane. În acea perioadă valoarea crypto-monedelor nu se ridica la mai mult de $170 milioane. De atunci, piața criptografică a crescut la $2,2 trilioane, iar investitorii precum Multicoin Capital speculează momentul și pregătesc acțiuni semnificative. Primul fond de investiții a fost închis în luna noiembrie a anului 2020, însă reprezentanții companiei Multicoin Capital nu au dorit să facă publice proiectele în care au investit.

Printre susținătorii Multicoin Capital se numără Ribbit Capital, Union Square Venture, Marc Andreessen, iar din Decembrie 2020 și Binance. Anul trecut, Binance a realizat o premieră prin această investiție a cărei valoare nu a fost făcută publică. Reprezentanții Binance declarau atunci că această decizie este o modalitate de a-și arăta încrederea în experiența Multicoin ca administratori de fonduri.

Exit mobile version