MultiversX colaborează cu Tencent pentru a-și extinde ofertele Web3

Tencent, gigantul tehnologic din spatele aplicației de mesagerie WeChat, a anunțat un nou parteneriat cu MultiversX pentru a-și extinde inițiativele Web3 și metaverse

MultiversX colaborează cu Tencent pentru a-și extinde ofertele Web3

MultiversX a anunțat joi că a încheiat un parteneriat cu Tencent Cloud pentru a ajuta la extinderea ofertelor Web3 ale gigantului tehnologic chinez. Tencent Cloud este o parte integrantă a vastului portofoliu de tehnologie Tencent, care include populara aplicație de mesagerie WeChat.

MultiversX, anterior cunoscut sub numele de Elrond, și-a schimbat recent accentul asupra inițiativelor metaverse prin rebranduirea sa. Prin parteneriatul său cu MultiversX, Tencent Cloud va putea să-și extindă suita de produse bazate pe blockchain.

Tencent, una dintre cele mai mari companii de internet și tehnologie din lume, a lucrat anterior în domeniul jocurilor de noroc și al tehnologiei audio-vizuale, iar acum caută să exploreze potențialul Web3 și metaverse și va folosi infrastructura de rețea MultiversX pentru a atinge acest obiectiv.

CEO-ul MultiversX, Beniamin Mincu, a subliniat importanța calculului în cloud ca forță de conducere pentru inovație în diverse tehnologii, inclusiv blockchain și inteligența artificială. El și-a exprimat entuziasmul față de noul parteneriat cu Tencent Cloud, care va explora oportunități în domenii precum plăți, centre Web3, infrastructură, servicii de staking și metaverse.

În mai 2020, Tencent, compania din spatele celebrei aplicații de mesagerie WeChat, a investit 70 de milioane de dolari în tehnologiile blockchain. De atunci, compania a luat mai multe inițiative în domeniul blockchain și al activelor digitale, inclusiv adăugarea de suport pentru yuanul digital chinezesc în portofelul WeChat în ianuarie 2022.

De asemenea, Leo Li, vicepreședintele Europei de la Tencent Cloud International, a declarat într-un comunicat de presă despre parteneriat:

„Ne angajăm să sprijinim comunitatea globală Web3 în adoptarea de tehnologii cheie care favorizează conexiuni mai profunde între lumea virtuală și cea reală.”

Tencent a întâmpinat obstacole reglementare în abordarea sa. În august, compania a fost nevoită să suspende tranzacționarea pe piața sa de tokenuri non-fungibile (NFT) Huanhe din cauza controlului de reglementare.

Exit mobile version