Națiunile Unite au acceptat pentru prima dată o donație în criptomonede pentru a ajuta Ucraina

Platforma de criptomonede Binance și-a asumat să doneze 10 milioane de dolari în monede stabile Ucrainei

Adobestock | Ahmed

Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați a acceptat prima donație în criptomonede în valoare de 2,5 milioane de dolari – transferate în monede stabile Binance USD (BUSD) – din partea celui mai mare exchange cripto după volumul de tranzacționare din lume.

Donația a fost trimisă prin intermediul platformei Binance Charity și este destinată familiilor de refugiați din Ucraina, care în urma invaziei Rusiei au fugit din calea războiului în țările vecine.

„Ne convingem încă o dată că activele digitale joacă un rol cheie în colectarea de fonduri și în furnizarea de ajutor umanitar pentru a ameliora consecințele crizei din Ucraina”, potrivit unei declarații oficiale a Binance.

Donațiile în BUSD sunt destinate pentru finanțarea asistenței umanitare, juridice și sociale, inclusiv pentru acordarea sprijinului psihosocial și pentru adăpostirea de urgență a persoanelor aflate în nevoie.

Fundația Binance Charity urmează să doneze până la 10 milioane de dolari victimelor războiului din Ucraina | logo-ul fundației
Fundația Binance Charity urmează să doneze până la 10 milioane de dolari victimelor războiului din Ucraina | logo-ul fundației

Patru milioane de oameni au fost adăpostite în țările vecine până în acest moment, printre care Polonia, Republica Moldova, România și Ungaria, în timp ce alte câteva milioane de oameni care au fost forțate să-și părăsească locuințele, au rămas pe teritoriul Ucrainei.

Guvernul din Ucraina încearcă să fie transparent cu modul în care cheltuiește criptomonedele donate de oamenii din întreaga lume. De la izbucnirea războiului cu Rusia, Ucraina a primit donații în criptomonede în valoare de peste 31 de milioane de dolari. Guvernul de la Kiev a publicat pe Twitter datele portofelelor cripto în care oamenii pot vira Bitcoin, Ether și alte monede digitale.

Asistența caritabilă a Binance pentru Ucraina

Aceasta nu este prima donație pe care Binance a făcut-o pentru a ajuta Ucraina. Binance Charity a expediat deja peste 4,5 milioane de dolari în Ucraina, iar o altă donație de 3 milioane de dolari este predestinată pentru a oferi o asistență pe termen mai lung.

În total, suma cumulată a donațiilor oferite de platforma de tranzacționare cripto este de 10 milioane de dolari.

„Angajamentul asumat de Binance Charity față de familiile care fug de războiul din Ucraina, arată puterea filantropică a spațiului cripto. Acest sprijin generos va schimba viața familiilor forțate să-și părăsească locuințele, dar și ne arată în același timp – că o comunitate globală, empatică și generoasă, întreprinde acțiuni pentru a ajuta în aceste vremuri grele”, potrivit Anne-Marie Grey, director executiv și CEO al SUA în Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Binance a lansat, de asemenea, un site cripto de crowd-funding, numit Ukraine Emergency Relief Fund, pentru a permite oamenilor să doneze monede digitale destinate furnizării de ajutor de urgență refugiaților din Ucraina. O donație de 16.042 de Binance Coin (BNB), cu o valoare echivalentă de 6 milioane de dolari, a fost deja făcută de Binance.

„În fiecare zi vedem tot mai multe victime, mai multe bombardamente și vieți pierdute. Ne doare inimile pentru poporul Ucrainei. Suntem mândri că am reușit să colaborăm cu diverse ONG-uri pentru a livra ajutor de primă necesitate refugiaților”, a declarat Helen Hai, șefa Binance Charity.

Exit mobile version