Guvernatorul New York-ului adoptă prima lege care restricționează mineritul de Bitcoin

Marți, guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a semnat un proiect de lege care interzice companiilor miniere de Bitcoin să folosească energie pe bază de carbon

Guvernatorul New York-ului intenționează să interzică anumite companii miniere de Bitcoin din New York din motive de mediu. În următorii doi ani, va fi imposibil pentru întreprinderile miniere „proof-of-work” să se extindă, să-și reînnoiască licențele sau să permită noilor concurenți să înceapă să opereze, cu excepția cazului în care folosesc doar energie regenerabilă. Într-un document judecătoresc în care se subliniază alegerea ei, Hochul a susținut că este primul de acest gen din țară.

Represiune asupra unor operațiuni miniere de Bitcoin din New York

Kathy, care a fost aleasă pentru un mandat complet la începutul lunii noiembrie, a declarat că înăsprirea mineritului, care utilizează electricitate de la centralele electrice pe combustibili fosili, a fost un pas cheie pentru New York în eforturile sale de a-și reduce amprenta de carbon. Ea și-a exprimat speranța că New York-ul va continua să fie un centru de inovare financiară, subliniind totodată importanța protecției mediului.

Guvernatorul Kathy Hochul | Newscenter
Guvernatorul Kathy Hochul | Newscenter

Reglementările miniere din New York, care subliniază o interdicție de doi ani asupra anumitor operațiuni miniere de criptomonede care utilizează mecanismul de consens Proof-of-Work (PoW) pentru a verifica tranzacțiile blockchain, au fost aprobate de Senatul statului în iunie și de legislativ la sfârșitul lunii aprilie. Pentru a câștiga Bitcoin și alte criptomonede, este necesară minarea Proof-of-Work, care necesită echipamente avansate și cantități mari de energie electrică.

Cu 38% dintre minerii de Bitcoin din lume, Statele Unite este în prezent lider pe piața globală de minerit de Bitcoin, potrivit Bloomberg, iar acest lucru ar putea avea un efect de undă în întreaga țară.

Datorită energiei hidroelectrice ieftine, New York a devenit o locație ideală pentru afacerile miniere de criptomonede. În plus, minerii au profitat de gama vastă a statului de instalații abandonate de generare a energiei pe bază de combustibili fosili.

Grupurile locale de mediu au criticat ferm întreprinderile miniere de criptomonede pentru că consumă cantități mari de energie, pun în pericol obiectivele naționale în materie de climă prin revigorarea centralelor electrice pe bază de combustibili fosili și creșterea substanțială a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Unii locuitori din nordul statului New York au început să-și exprime nemulțumirea anul trecut, când o operațiune de exploatare a Bitcoin din apropiere a transformat Lacul Seneca într-un lac cald.

Oamenii sunt îngrijorați că alte state vor urma exemplul New York-ului

Șefii diferitelor sectoare au avut multe de spus cu privire la noua lege, deoarece Perianne Boring de la Camera de Comerţ Digital a spus că proiectul de lege va crea un model periculos în a decide cine poate sau nu să folosească energia în statul New York. 

Boring afirmă că, în consecință, economia New York-ului va fi afectată negativ, deoarece angajatorii vor fi obligați să-și mute operațiunile.

Ca urmare a acestui regres major, va fi dificil pentru stat să continue ca pionier în domeniul tehnologiei și al serviciilor financiare internaționale. Mișcarea ar refuza și mai mult accesul numeroaselor persoane nebancarizate care locuiesc în Empire State la servicii financiare și ar duce la pierderea unui loc de muncă vital în sindicat, a spus Boring.

„Nu numai că creează un precedent riscant pentru alegerea unor industrii specifice pentru a interzice utilizarea energiei, dar transmite și un mesaj clar că New York-ul este închis pentru mineri de Bitcoin”, a spus Zhang, vicepreședinte senior al strategiei miniere al Foundry.

Având în vedere că proiectul de lege intră în vigoare imediat după aprobarea guvernatorului, se crede că semnarea embargoului privind mineritul cripto ar putea avea multe implicații. Cum ar fi exodul minerilor de criptomonede către alte jurisdicții mai prietenoase. 

Există, de asemenea, șansa ca o mișcare imitatoare să se răspândească în întreaga națiune, deoarece alte „state albastre” imită frecvent New York-ul, așa că acest lucru le-ar oferi un model simplu de urmat.

Rata de hash a Bitcoin | CBECI

Alegerea lui Kathy în funcție a fost o mișcare semnificativă pentru New York în eforturile sale de a reduce impactul emisiilor de carbon. Kathy se angajează să continue moștenirea New York-ului ca centru de inovare financiară, subliniind totodată importanța conservării mediului.

Acest lucru o face o candidată ideală pentru cei care doresc ca New York-ul să rămână în fruntea ambelor industrii. Declarațiile ei despre minerit și centrale electrice au subliniat angajamentul ei față de schimbările de politică care vor avea un impact pozitiv asupra schimbărilor climatice.

Asta îl face un aliat puternic pentru ecologiști și cei interesați de energia curată. Cu Kathy în funcție, New York va vedea cu siguranță progrese continue în direcția reducerii amprentei sale de carbon.

Exit mobile version