NFT: Axie Infinity a vândut o parcelă de pământ virtual cu 550 ETH

Conform dezvoltatorilor jocului, este cea mai mare sumă care a fost plătită vreodată pentru o proprietate virtuală

NFT: Axie Infinity a vândut o parcelă de pământ virtual cu 550 ETH

Axie Infinity

Într-un mesaj postat pe twitter în 26 Noiembrie, Axie Infinity a transmis că o parcelă din lumea virtuală a jocului s-a vândut contra incredibilei sume de 550 ETH (sau $2,3 milioane, în momentul tranzacției). Axie sunt creaturi pe care utilizatorul le controlează într-o bătălie contra altor jucători, completând astfel misiuni zilnice, pentru a câștiga Smooth Love Potion (SLP). Aceste NFT-uri pot fi cumpărate, vândute sau înmulțite după voia proprietarului.

Jocul se desfășoară într-o lume digitală, numită Lunacia, care este inhabitată de creaturi Axie. Fiecare pătrat de 301 pe 301 unități reprezintă o parcelă tokenizată, pe care jucătorii o pot cumpăra, vinde sau închiria către alți jucători. Bucata de pământ vândută ieri este clasificată drept Genesis, adică cea mai rară formă de proprietate din ecosistemul Axie Infinity.

Monștrii care poartă numele de Chimeras, se spawnează în cadrul acestei lumi virtuale și terorizează Lunacia. Învingând Chimerele, jucătorii câștigă SLP, crypto-moneda jocului, care poate fi vândută pe exchange-uri precum Binance sau FTX pentru bani adevărați. De asemenea, Chimerele învinse aruncă câteodată și alte tipuri de resurse care pot fi folosite pentru upgradarea caracterelor Axie sau a pământului virtual, crescând astfel potențialul pentru a câștiga mai mult SLP. Zona Genesis este localizată strategic în centrul Lunaciei, acolo unde Chimere rare se spawnează și oferă iteme speciale. Doar 220 de parcele din 90,601 sunt clasificate drept Genesis.

Sigur că sunt și critici care spun că nu există bunuri fizice sau tangibile care să acopere aceste proprietăți imobiliare virtuale și se întreabă dacă au vreo valoare, la urma urmei. Însă pentru alții, Axie Infinity a ajuns un job full time, care l-a înlocuit pe cel tradițional, în special în țările aflate în plină dezvoltare – unde câștigarea zilnică a monedelor SLP poate depăși salariul minim al țării respective.

Exit mobile version