NFT: Banca elvețiană emite acțiuni NFT în valoare de $6K fiecare, pentru un Picasso

matiasdelcarmine | Adobe Stock

Sygnum, o bancă elvețiană care deține multiple active digitale, precum Bitcoin sau jetoane non-fungibile – a decis să emită o serie de NFTuri care reprezintă câte o proprietate fracționată a unui tablou original, pictat de Picasso în 1964.

Banca elvețiană Sygnum și-a unit forțele cu Artemundi, o altă firmă destinată investițiilor în artă – pentru a oferi clienților posibilitatea de a deține o parte dintr-o lucrare originală, întocmită de Picasso. Bancherii vehiculează că vor vinde fiecare NFT (care reprezintă actul de proprietate pentru o parte din tablou) – cu aproximativ $6,000.

Pictura de Pablo Picasso, folosită pentru acest inedit experiment digital, se numește Fillette au béret, valorează $3,7 milioane și va fi tokenizată folosind tehnologia blockchain, permițându-le astfel investitorilor din toată lumea să aibă expunere la această operă de artă.

Jetoanele non-fungibile vor putea fi exclusiv cumpărate de investitori instituționali sau aleși de bancă, iar licitația va avea loc prin Sygnum Bank. În cazul în care câștigătorii vor dori să tranzacționeze mai departe NFTurile – aceștia vor putea face acest lucru prin intermediul SygnEx – platforma de tranzacționare a băncii elvețiene.

NFT: Banca elvețiană emite acțiuni NFT în valoare de $6K fiecare, pentru un Picasso
Fillette au béret, Picasso | Artemundi

Pictura din 1964 înfățișează un copil cu beretă, îmbrăcat în haine viu colorate. Lucrarea a fost vândută în 2016 – pentru $2,5 milioane. Pictura fizică, propriu-zisă, nu va fi vândută – aceasta urmând să fie păstrată într-o încăpere foarte bine securizată, atunci când nu este dată împrumut către muzee sau expoziții.

Javier Lumbreras, co-fondatorul Artemundi, a subliniat utilitatea revoluționară pe care NFTurile o oferă prin proprietatea fracționată. Acesta a afirmat:

Operele artistice și culturale de atracție universală, care odată au fost rezervate pentru un grup exclusivist de colecționari sau muzee – pot fi acum deținute direct și în siguranță de o vastă majoritate de oameni din toată lumea

Exit mobile version