NFT-uri Beeple: licitație de $60 milioane

Operele digitale ale lui Beeple s-au vândut cu un preț record la casa de licitații

beeple | Nifty Gateway

Tocmai când comunitatea crypto credea că piața NFT-urilor nu poate face valuri și mai mari – internetul vuiește cu ultimul record stabilit de Beeple: lucrările sale s-au vândut contra unei sume de $69,346,250.

Casa de licitații Christie’s a încheiat licitația pentru „EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS” – suita de lucrări a artistului american Mike Winklemann, cunoscut pe internet sub pseudonimul Beeple. Licitația s-a desfășurat din 25 februarie până ieri, 11 martie, iar ofertele s-au putut plasa atât online cât și live, în New York.

Povestea NFT-urilor create de Beeple

În mai 2007, Mike și-a propus să creeze o lucrare digitală în fiecare zi, pe care mai apoi să o posteze online. Artistul a fost foarte perseverent cu proiectul său personal și nu a ratat nicio singură zi; Beeple a creat o lucrare digitală zilnic, timp de 5000 de zile.

Cunoscute individual drept „EVERYDAYS”, lucrările compun împreună colecția „EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS” – una dintre cele mai unice și complexe lucrări de artă a istoriei moderne.

NFT-uri Beeple: licitație de $60 milioane
BULL RUN | beeple

Internauții îl cunoșteau pe Beeple înainte ca licitația aceasta să aibe loc. Artistul american, născut în Carolina de Sud, are aproape două milioane de urmăritori pe instagram. Feed-ul paginii sale de social media conține majoritatea lucrărilor digitale.

beeple_crap | instagram

Beeple este cunoscut pentru:

Mă uit la lucrare ca și când aș fi caricaturist politic – explică Beeple

În loc de a desena schițe, folosesc cele mai avansate unelte 3D disponibile, pentru a comenta evenimente contemporane, în timp ce au loc

Seria realizată de Beeple a început în 1 mai 2007 și s-a finalizat cu succes și fără întrerupere în 7 ianuarie 2021, după 5000 de zile.

Exit mobile version