NFT: Binance, Hermitage vor tokeniza tablourile lui Da Vinci și Van Gogh

Capodoperele artiștilor consacrați ca și Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh, Claude Monet și Giorgione vor fi digitalizate și tokenizate ca NFT luna viitoare, apoi scoase la licitație pe piața de tokeni non-fungibili a Binance.

Exchange-ul Binance a anunțat că începe o colaborare între Marketplace-ul lor de NFT-uri și Muzeul de Stat Hermitage din Sankt Petersburg pentru a emite obiecte de colecție tokenizate cu lucrările unor artiști renumiți, inclusiv Leonardo da Vinci și Vincent van Gogh.

Pe 27 Iulie, Binance a dezvăluit că începe un parteneriat cu muzeul din Sankt Petersburg pentru a crea și emite jetoane non-fungibile la sfârșitul lunii August. Toți utilizatorii Binance vor putea participa la licitație.

Postarea de pe blog expune ideea de a tokeniza operele de artă ale muzeului The Hermitage, licitația urmând să lanseze pe piața digitală copii NFT în ediție limitată a operelor:

NFT: Binance împreună cu muzeul rusesc Hermitage vor tokeniza tablourile lui Da Vinci și Van Gogh
Madona Litta, Leonardo Da Vinci | Wikipedia

 

Irises, Vincent van Gogh | Wikipedia

 

Corner of the Garden at Montgeron, Claude Monet | Dawn

 

Judith, Giorgione | Wikipedia

 

Două copii crypto-grafice NFT vor fi create din fiecare capodoperă. O copie va fi licitată prin piața de NFT-uri a exchange-ului Binance, în timp ce a doua copie NFT a operei de artă va fi stocată la muzeu. Fiecare copie digitală NFT va fi semnată și datată de directorul Hermitage, Mikhail Piotrovsky. 

Este de notat cum acest proiect de tokenizare a operelor de artă faimoase a găsit o modalitate operațională interesantă prin care sa combine lumea digitală cu lumea fizică. Tokenizează cele două copii digitale ale tablourilor, dintre care una – tot în format digital – este ținută la muzeu, împreună cu tabloul real. În plus, directorul muzeului semnează personal acele copii digitale. O îmbinare a lumii digitale eterne cu lumea fizică actuală, din care rezultă o operă de artă contemporană total nouă. 

Ideea proiectului de tokenizare este descrisă cum că oferă un nou nivel de accesibilitate la colecția Hermitage și subliniază natura democratică a muzeului. Jetonele servesc, de asemenea, pentru a evidenția importanța digitalizării ca o nouă etapă în lumea colecționării operelor de artă.

Piotrovsky a menționat intenția Hermitage de a valorifica și mai mult NFT-urile, precum și alte tehnologii digitale, afirmând:

Noile tehnologii – în special blockchain-ul – au deschis un nou capitol în dezvoltarea pieței de artă, dependentă total de ideea de proprietate și garanția acestei proprietăți

Recunoașterea tehnologiei blockchain și a NFT-urilor de către unul dintre cele mai mari muzee din lume este un alt pas către digitalizarea globală, a declarat Helen Hai, șeful Binance NFT

Apreciem foarte mult oportunitatea de a coopera cu The State Hermitage; împreună facem istorie

Toate încasările din vânzare vor merge la muzeul The Hermitage. Copiile tokenizate vor fi, de asemenea, prezentate la viitoarea expoziție de artă NFT a muzeului Hermitage, care va avea loc la muzeu în această toamnă.

Acest proiect de tokenizare deschide perspective noi și pentru alți participanți la piețele crypto-valutare sau de pe Marketplace-urile de NFT-uri. Este proiectată o dezvoltare fulminantă în următorii ani pe aceste direcții de digitalizare și tokenizare a obiectelor importante din lumea reală.

Exit mobile version