NFT: Bored Ape Yacht Club depășește Crypto Punks din punct de vedere al prețului minim

BAYC și CP sunt cele mai tranzacționate jetoane non-fungibile, iar BAYC a ocupat recent primul loc, conform datelor furnizate de OpenSea

Bored Ape Yacht Club and CryptoPunks

La data editării acestui articol, prețul celui mai ieftin Bored Ape Yacht Club este de 52,5 ETH, sau $207,000, în timp ce prețul cerut pentru cel mai ieftin CryptoPunk este 53 ETH, sau $209,000, conform datelor furnizate de OpenSea și Larva Labs. Chiar dacă momentan diferența este de 0,5 ETH, Bored Ape a depășit pe parcursul sesiunii de ieri celălalt proiect.

Pe parcursul întregii luni Decembrie, participanții la piața au speculat posibilitatea ca Bored Ape Yacht Club să depășească CryptoPunks la capitolul cel mai mare floor price. Fie că proprietarii NFT-urilor preferau drepturile de autor pentru lucrarea deținută sau anumite parteneriate și colaborări, forța principală din spatele fiecărui proiect NFT, de top sau nu, este comunitatea.

NFT: Bored Ape Yacht Club depășește Crypto Punks din punct de vedere al prețului minim
CryptoPunks | Larva Labs

Este important să reținem câteva diferențe semnificative între cele două colecții. Larva Labs, echipa din spatele CryptoPunks, a fost una dintre primele care au creat NFT-uri, încă din 2017. Proiectul are valoare istorică și a dominat multă vreme piața, din punct de vedere al volumului tranzacționat. De asemenea, echipa se concentrează pe brandul creat. Proprietarii CryptoPunks nu pot să-și folosească avatarul în scopuri de marketing sau în alte scopuri comerciale – doar echipa poate. Recent, Larva Labs a semnat un contract cu UTA, o agenție din Hollywood, pentru a folosi imaginile CryptoPunks în mainstream media.

Pe de altă parte, Yuga Labs, echipa care a creat Bored Ape Yacht Club, se concentrează foarte mult pe comunitate și utilitate. Din seria continuă de colaborări pe care echipa le realizează, cea mai importantă pare să fie cea cu Adidas Originals, însă există și celebrități care au adoptat aceste maimuțe. În mod cert, odată cu toată atenția pe care BAYC a primit-o, a crescut și prețul minim pentru un avatar NFT. Însă, pe lângă toate acestea, proprietarii BAYC au toate drepturile de autor și cele comerciale pentru activele pe care le dețin, astfel încât Yuga Labs a oferit aceste drepturi încă de la început.

Bored Ape Yacht Club | Yuga Labs

Având în vedere că prețul minim al NFT-urilor BAYC a crescut peste cel al avatarelor CryptoPunks pentru prima dată, indică faptul că sentimentul publicului față de viitorul BAYC este bullish. Prețul minim (floor price) a crescut treptat de-a lungul ultimelor luni, în contrast cu cel al CryptoPunks, care s-a aflat într-un declin.

De asemenea, conform unui anunț postat în 8 Octombrie pe social media, Bored Ape Yacht Club plănuiește să-și lanseze propria monedă în Q1 2022.

Exit mobile version