NFT: BuzzFeed dezvăluie identitatea fondatorilor Bored Ape Yacht Club

Într-un articol recent, BuzzFeed a dezvăluit identitatea a celor doi fondatori Yuga Labs, compania din spatele popularei colecții NFT Bored Ape Yacht Club

NFT: BuzzFeed dezvăluie adevărata identitate a fondatorilor Bored Ape Yacht Club

Ascannio | AdobeStock

Compania americană BuzzFeed a dezvăluit identitatea a doi dintre cei patru fondatori ai colecției NFT Bored Ape Yacht Club (BAYC). 

Jurnalista Kate Notopoulos este autoarea articolului, intitulat Am descoperit numele reale ale fondatorilor Bored Ape Yacht Club.

Notopoulos a reușit să descopere identitățile ale celor doi fondatori, Greg Solano și Wyilie Aronow, analizând documentele publice ale Yuga Labs, compania din spatele popularei colecții NFT.

Jurnalista BuzzFeed a declarat:

Există motive pentru care, în lumea tradițională a afacerilor, CEO-ul sau fondatorul unei companii își folosește numele real și nu un pseudonim. Oamenii din spatele BAYC au creat produse de mare interes pentru investitori, ei administrează active cu potențial de miliarde de dolari.

În Statele Unite, directorii companiilor cotate la bursă sunt obligați, prin lege, să fie numiți în documentele prezentate Comisiei pentru Burse și Valori Mobiliare (SEC). În ceea ce privește companiile private, reglementările bancare și cerințele Know Your Customer (KYC) îi obligă pe directori să-și folosească numele reale. Notopoulos a explicat: 

Aceste legi sunt necesare pentru a împiedica teroriștii, criminalii sau națiunile sancționate să opereze în Statele Unite

BuzzFeed. Cum a reacționat comunitatea?

Expunerea neconsensuală a identităților lui Aronow și Solano a atras multe critici în comunitatea Web 3.0, care a numit articolul doxxing mai degrabă decât practică jurnalistică adecvată.

Într-un tweet, crypto-podcasterul Cobie a susținut că articolul este gunoi tipic BuzzFeed, declarând că site-ul face doxxing pentru a genera clickuri și venituri din reclame.

Cât despre Notopoulos, jurnalista nu a părut deosebit de zguduită de reacțiile comunității. Ea a postat un screenshot în care a fost, la rândul ei, amenințată. Un utilizator anonim a declarat că va dezvălui lumii adresa, locul de muncă, adresa părinților și a fraților ei.

În 4 Februarie, în aceeași zi în care a fost publicat articolul de către BuzzFeed, Yuga Labs a dezvăluit că este în discuții cu una dintre cele mai importante firme de capital de risc din Silicon Valley: Andreessen Horowitz (A16z), care a evaluat NFT-urile BAYC la $5 miliarde.

Exit mobile version