NFT: Dezvoltatorii de jocuri video adoptă tehnologia blockchain

Skórzewiak | AdobeStock

O nouă cercetare din Marea Britanie a dezvăluit că majoritatea studiourilor dezvoltatoare de jocuri video au început deja să exploreze tehnologia blockchain și NFT-urile pentru proiectele lor viitoare.

Comandat de platforma blockchain Stratis și realizat de agenția de cercetare Opinion, noul studiu a implicat 197 dezvoltatori de jocuri video din Statele Unite și Marea Britanie. Rezultatele arată că 58% dintre dezvoltatori încep să folosească tehnologia blockchain, iar aproape jumătate dintre participanți (47%) au început să integreze și NFT-urile.

Studiul arată încrederea pe care o au dezvoltatorii de jocuri față blockchain și NFT, deoarece două treimi dintre studiourile implicate în cercetare se așteaptă ca blockchainul să devină predominant în industria jocurilor video în următorii doi ani. În timp ce 72% dintre respondenți iau în considerare utilizarea tehnologiei blockchain în jocurile viitoare, mai mult de jumătate (56%) plănuiesc să aplice noua tehnologie în decurs de 12 luni.

Chris Trew, CEO-ul Stratis a explicat că blockchainurile, tokenurile și NFT-urile sunt tehnologii vitale pentru noile lumi digitale și pentru experiențele de joc.

Aceste tehnologii permit utilizatorilor să dețină o parte din jocurile pe care le joacă, de exemplu, cumpărând teren în metaversul unui joc sub formă de NFT sau o mașină într-un joc de curse.

Până acum, majoritatea jocurilor video au fost pay-to-play, iar valoarea bunului digital cumpărat era deținut de dezvoltatorul jocului. Însă, blockchainurile și NFT-urile inversează situația – a mai adăugat Trew

Beneficiile principale pe care le oferă tehnologia blockchain
Beneficiile principale pe care le oferă tehnologia blockchain | U.K & U.S game developers study by Stratis & Opinium

Potrivit studiului, cele trei beneficii principale pe care le oferă blockchainul pentru industria jocurilor video sunt: inovația în joc (61%), protejarea valorii jucătorilor prin menținerea banilor în joc (55%) și recompensarea jucătorilor cu active de valoare în lumea reală (54%).

Chiar dacă dezvoltatorii de jocuri indie au fost primii care au adoptat tehnologia blockchain și NFT-urile, Trew crede că dezvoltatorii majori nu vor rămâne în urmă. Recent, Electronic Arts (EA) a declarat că NFT-urile și jocurile play-to-earn reprezintă viitorul industriei, iar CEO-ul Epic Games, Tim Sweeney, a declarat că va permite jocurilor care utilizează tehnologia blockchain să fie listate pe Epic Games Store.

Citiți și: EA Games: NFT-urile și jocurile play-to-earn sunt viitorul industriei gamingului

Volumul de tranzacționare a NFT-urilor în jocuri | CryptoSlam

Interesul pentru blockchain în industria jocurilor video se concentrează pe finanțe descentralizate sau GameFi (57%), modelul play-to-earn (46%), NFT-urile (44%) și monedele digitale în joc (42%).

Jocurile bazate pe blockchain play-to-earn sunt viitorul industriei. Aceste jocuri oferă utilizatorilor un control mai mare asupra activelor din joc pentru care depun efort, precum și oportunitatea de a câștiga crypto-monede și NFT-uri în timpul jocului.

Citiți și: NFT: 5 jocuri play-to-earn, bazate pe blockchain, pe care ar trebui să le încerci

Pe măsură ce mai multe companii din industria jocurilor video adoptă tehnologia blockchain, dezvoltarea acestora va crește exponențial.

Exit mobile version