NFT: Ce jocuri Play to Earn vor exploda în 2022?

NFT-urile par pregătite să domine anul 2022, iar pivotarea recentă către utilitatea NFT-urilor din jocurile Play to Earn - ar putea face din Blockchain Gaming cel mai important sector emergent

Chaosamran_Studio | Adobe Stock

După popularitatea sferei DeFi, a fost rândul jetoanelor non-fungibile să acapareze atenția pieței, și, spre surprinderea multora, NFT-urile au captivat întreaga lume și au rămas în față, cu cel mai mare volum de tranzacționare desfășurându-se luna aceasta.

NFT: Ce jocuri Play to Earn vor exploda în 2022?
Volumul de tranzacționare al NFT-urilor continuă să crească | Delphi Digital

Chiar dacă 2021 a fost anul NFT-urilor, aplicațiile GameFi au depășit DeFi, atunci când vine vorba de popularitate în rândul utilizatorilor. Conform datelor furnizate de DappRadar, un articol de pe Bloomberg spune așa:

Aproape 50% din portofelele active, care sunt conectate la aplicații descentralizate, au făcut acest lucru pentru a juca jocuri. Procentajul portofelelor legate de aplicații DeFi a scăzut la 45% în ultimele luni, după o perioadă foarte lungă în care a ocupat poziția de lider

Jocul blockchain Play-to-Earn al celor de la Sky Mavis, Axie Infinity, a fost cel care a explodat primul și a dat startul unei adopții uriașe în rândul utilizatorilor – iar experții se așteaptă ca trendul acesta să continue și în 2022. Atât susținătorii crypto-monedelor, cât și cei ai jocurilor video, au așteptări foarte mari față de jocurile Play-to-Earn construite cu ajutorul tehnologiei blockchain.

În cele care urmează vom arunca o privire asupra jocurilor care ar putea face valuri mari în 2022.

Axie Infinity 🐦

Cunoscut și drept primul joc blockchain care și-a pus în aplicare modelul Play-to-Earn, Axie Infinity a stabilit și a dezvoltat un ecosistem cu un model economic foarte puternic. Momentan, Axie Infinity este văzut drept calul troian al unei adopții la scară largă a jocurilor blockchain.

Scenă din jocul Axie Infinity

Axie Infinity continuă să-și cimenteze poziția de lider în clasamentul de top furnizat de DappRadar, conform datelor prezentate pe site. În ultimele 30 de zile, NFT-urile Axie au produs un volum de $633 milioane, atât pe rețeaua Ronin, cât și Ethereum.

Mai multe despre Axie Infinity & SLP, AXS și RON – monedele ecosistemului

Axie’s sunt NFT-urile folosite pentru jucarea jocului și pot fi înmulțite folosind SLP, moneda utilitară a jocului, și AXS, moneda guvernatoare. AXS poate fi pus la stake, unde utilizatorii beneficiază de o dobândă anuală incredibilă, de aproximativ 89%.

Lansarea recentă a exchange-ului descentralizat Katana le permite jucătorilor să furnizeze lichiditate folosind SLP sau AXS, pentru a câștiga RON.

RON este moneda ecosistemului, și la fel ca Ethereum, va fi folosită pentru plata taxelor în cadrul rețelei Ronin, pe care jocul este construit. În multe feluri, Axie Infinity poate fi asemănat cu o țară digitală, care are propria sa economie.

Desigur, ca orice lider de piață, jocul întâmpină și dificultăți, iar corecția recentă a prețului ar putea fi un moment atractiv de cumpărare pentru investitorii cărora Axie’s păreau prea scumpi în trecut. Odată ce Land Gameplay va fi lansat, utilizatorii vor avea oportunitatea de a recolta resurse care generează monede.

Parcelă de pământ virtual, care generează resurse | Axie Infinity

Una dintre cele mai mari vânzări de pământ virtual din sectorul NFT/ metaverse – vine din Axie Infinity: o parcelă genesis, din cele 75 disponibile, s-a vândut pentru $2,3 milioane.

Adaptându-se rapid la evoluția ecosistemului de jocuri blockchain, echipa Sky Mavis a anunțat că a schimbat modelul de bază de la 2D la 3D. De asemenea, echipa a anunțat și lansarea jocului Project K – care va fi lansat în etape, fiecare dintre acestea focusându-se pe diferite elemente ale jocului – de la recoltarea resurselor, până la strategii de joc în grup.

Blankos Block Party 🤖

Jocul creat de Mythical Games, care a primit în luna Noiembrie 2021 o evaluare de $1,3 miliarde din partea a16z, este un joc NFT aflat în Early Access, care are doar câteva sute de mii de jucători, conform companiei.

Nu plănuiam să strângem bani încă câteva luni – a transmis CEO-ul John Linden. Iar a16z au venit devreme la noi și astfel toți au fost anunțați. Știau că nu strângem bani dar au zis: “Haideți să facem asta acum” – și iată-ne într-o poziție fantastică, cu capital pregătit pentru mulți ani de acum încolo

Unul dintre motivele pentru care Mythical Games le-a atras atenția investitorilor este faptul că echipa este constituită din veterani ai industriei jocurilor video, care construiesc o platformă orientată în primul rând către gameplay, iar mai apoi către investiții și infrastructura blockchain.

Blankos Block Party Marketplace – Piața unde NFT-urile Blankos se pot vinde și cumpăra

Blankos Block Party se simte ca un joc mult mai puțin concentrat pe crypto-monede decât celelalte titluri NFT. Este un joc de tipul Open World, însă folosește un model de recompense care combină subscripțiile Battle-Pass cu o monedă in-game, pe care utilizatorii o pot folosi ca să cumpere NFT-uri ce pot fi vândute pe bani reali.

Sute de mii de NFT-uri au fost deja mintate pe platforma Mythical, unde utilizatorii pot să vândă obiecte sau caractere pe care le-au cumpărat sau le-au câștigat prin rezolvarea misiunilor. Sistemul folosit de Blankos Block Party pentru a recompensa jucătorii pentru timpul investit este următorul:

DeFi Kingdoms 🏰

Inspirația pentru DeFi Kingdoms a venit cu principii simple: pasiunea pentru investiții, care a ademenit dezvoltatorii în industria blockchain. DeFi Kingdoms a fost conceput pentru a reda vizual investițiile într-o piscină de lichiditate, unde tărâmurile din joc reprezintă minarea de lichiditate a parităților puse la stake.

După cum o spune și jocul, investitorii dețin o porțiune din piscina de lichiditate prin intermediul unei parcele virtuale de pământ, de unde se pot colecta resurse. Prin simpla atașare a conceptului de creștere la protocoalele DeFi, într-un model Play-to-Earn, DeFi Kingdoms oferă o alternativă foarte interesantă pentru investitorii care preferă să facă HODL.

Regat din DeFi Kingdoms

Fiind construit pe rețeaua Harmony, DeFi Kingdoms a fost primul joc al acestui protocol care a debutat în clasamentul de top al DappRadar. Momentan, se află pe primul loc atunci când vorbim despre volumul ultimelor 30 de zile, depășind chiar și Axie Infinity. Această creștere enormă ar putea fi atribuită unui influx de utilizatori care sunt interesați atât de sfera DeFi, cât și de jocurile construite pe blockchain.

Jewel este moneda utilitară și guvernatoare a jocului, cu ajutorul căreia jucătorii pot cumpăra NFT-uri pentru a avansa în nivel. Crypto-moneda poate fi folosită și la minarea lichidității, iar cei care o pun la stake sunt recompensați cu și mai multe monede. La data editării acestui articol, prețul unui Jewel este $19.

Exit mobile version