NFT-urile lui Johnny Depp au explodat după ce actorul a câștigat procesul împotriva fostei soții

Colecția de NFT-uri de pe OpenSea a actorului conține imagini cu mai multe presonalități pe care Johnny Depp le numește „prieteni și eroi”

https://opensea.io/collection/never-fear-truth-by-jd

Colecția de NFT-uri de pe blockchain-ul Ethereum care conține lucrări de artă ale lui Johnny Depp a crescut masiv în preț după ce actorul a câștigat ieri un proces pentru defăimare împotriva fostei soții Amber Heard.

Colecția de 3850 de NFT-uri „Never Fear Truth” are un preț minim de 0,52 ETH (aproximativ 950 de dolari) la momentul redactării acestui articol. Înainte de procesul pentru defăimare care a fost televizat, colecția nu a primit prea multă atenție din momentul în care prețul minim a atins 1,64 ETH. Colecția a fost lansată pentru prima dată în ianuarie, cu un preț de pornire de 0,70 ETH.

Proiectul a fost verificat și autentificat de către Opensea luna trecută. Prin colecție se regăsesc imagini cu prietenii și eroii din trecutul lui Johnny Depp, inclusiv Heath Ledger, Tim Burton, River Phoenix, Elizabeth Taylor, Al Pacino și Hunter S. Thompson.

Colecția „Never Fear Truth” - creată de Johnny Depp | Opensea
Colecția „Never Fear Truth” – creată de Johnny Depp | Opensea

„În această primă expunere publică a artei lui Johnny Depp, el s-a concentrat asupra oamenilor pe care i-a cunoscut bine și care l-au inspirat ca persoană”, se arată în descriere. „Fiecare imagine este o reflectare intimă a caracterului lor în ochii actorului; un portret al modului în care i s-au revelat.”

NFT-urile sunt active digitale crypto-grafice unice care reprezintă obiecte din lumea reală și digitală, precum: artă, muzică, teren virtual, obiecte de colecție, videoclipuri, fotografii și alte produse creative. Conform informațiilor de OpenSea, fiecare holder al unui NFT „Never Fear Truth” devine membru al comunității create de Johnny Depp și va avea acces la următoarele colecții.

Johnny Depp a dat-o în judecată pe Amber Heard, fosta lui soție, pentru defăimare din cauza unui articol de opinie din 2018 pe care l-a scris pentru The Washington Post, în care s-a descris ca fiind o „figură publică care reprezintă abuzul domestic”. Deși actorul nu a fost numit în articol, el susține că a pierdut unele roluri de actor profitabile. Amber Heard l-a contrazis pe fostul ei soț pentru defăimare din cauza declarațiilor făcute de avocatul lui Johnny Depp cu privire la acuzațiile ei de abuz.

Juriul a constatat că Amber Heard l-a defăimat pe Johnny Depp în trei declarații separate din articolul The Washington Post și că Johnny Depp a defăimat-o pe fosta lui soție cu o declarație făcută de avocatul său.

Johnny Depp nu este prima celebritate controversată care a intrat pe piața de NFT-uri. În decembrie, rapper-ul Ice-T a lansat o colecție de NFT-uri cu Niftify. Albumul lui Ice-T din 1992 „Body Count” a fost controversat la nivel național pentru cântecul de protest „Cop Killer”, scris din perspectiva unui personaj sătul de brutalitatea poliției.

Exit mobile version