NFT: Hermitage, cel mai mare muzeu din lume, îmbrățișează operele digitale de artă

Șeful departamentului de artă contemporană al State Hermitage își dezvăluie viziunea cu privire la viitorul artei sub formă de NFT-uri

NFT: Cel mai mare muzeu din lume îmbrățișează operele digitale de artă

Sforzza | Adobe Stock

Conform lui Dmitry Ozerkov, șeful departamentului de artă contemporană al State Hermitage Museum, probabil că toate galeriile de artă își vor construi o copie digitală în metaverse.

Ozerkov dezvoltă momentan proiectul Celestial Hermitage, o versiune digitală a muzeului rusesc, care va expune artă non-fungibilă (adică NFT-uri).

Cu toții ne mutăm într-o eră digitală iar geamănul nostru digital ne va urmări peste tot – a transmis Ozerkov într-un interviu exclusiv pentru Cointelegraph

The State Hermitage din Saint Petersburg, Rusia, este cel mai mare muzeu din lume, din punct de vedere al spațiului, găzduind peste 3 milioane de lucrări artistice.

În Septembrie 2021, muzeul a făcut primii pași în lumea NFT-urilor, prin vânzarea a cinci reproduceri digitale ale celor mai faimoase opere de artă pe care le deține, sub formă de NFT-uri, strângând astfel $450,000.

În luna Noiembrie, Hermitage a lansat prima expoziție digitală în întregime, intitulată The Ethereal Aether, unde 38 de NFT-uri au fost expuse în cadrul unei reconstituiri digitale a muzeului.

Spre deosebire de muzeul fizic, unde vizitatorii pot doar să privească lucrările expuse, în expoziția digitală aceștia pot să interacționeze cu NFT-urile.

Într-un muzeu pe bune, treceți prin toate aceste coridoare fără a atinge nimic, în timp ce în lumea virtuală puteți face orice: vă puteți juca cu lucrările de artă, le puteți face interactive, le puteți adăuga date – a explicat Ozerkov

După cum a evidențiat și șeful departamentului de artă contemporană, muzeul Hermitage își păstrează interesul față de piața dinamică a NFT-urilor și investighează valoarea artistică pe care NFT-urile o pot aduce în lumea artei moderne.

Exit mobile version