NFT: Obiecte unice ale trupei Beatles vor fi scoase la licitație sub formă de tokeni non-fungibili

Fiul cel mai mare al lui John Lennon, Julian, vinde unele dintre cele mai rare obiecte din istoria muzicii din colecția sa privată

NFT: Obiecte unice ale trupei Beatles vor fi scoase la licitație sub formă de tokeni non-fungibili

Claudio Divizia | AdobeStock

Haina lui John Lennon din filmul Magical Mystery Tour, pelerina lui din Help!, trei chitare și aranjamentul de note scris de mână de către Paul McCartney pentru piesa Hey Jude – sunt unele dintre cele mai căutate suveniruri din istoria muzicii. Acestea vor fi scoase la licitație sub formă de NFT-uri.

Colecția, numită Lennon Connection: The NFT Collection, va începe în 7 Februarie, în colaborare cu piața de NFT YellowHeart și Julien’s Auctions. O parte din veniturile obținute din vânzări vor fi donate Fundației Lennon’s White Feather.

Julian va păstra articolele fizice originale, iar cumpărătorul va deține drepturile asupra NFT-ului unic. Fiecare token non-fungibil va fi oferit ca un obiect de colecție audiovizual, povestit de însuși Julian Lennon.

Cel mai notabil articol despre care se așteaptă să atragă cea mai mare ofertă ar fi o notă scrisă de mână de către Paul McCartney pentru Hey Jude. Prețul de pornire pentru acest articol este de $30,000.

Julien’s Auctions a vândut anterior alte suveniruri ale trupei Beatles, care au adus milioane de dolari la licitație. Unele dintre cele mai notabile articole vândute sunt: una dintre chitarile acustice ale lui John Lennon – vândută pentru $2,4 milioane, setul de tobe al lui Ringo Starr ($2,2 milioane) și o tobă folosită de Ringo la Ed Sullivan Show în 1964 ($2,1 milioane).

Citiți și: NFT: Ar putea arta generată de Inteligența Artificială să fie următorul trend?

Token-urile non-fungibile au devenit cea mai recentă tendință nu doar în industria crypto, dar și în industria artei. Artiștii și celebritățile importante renunță la licitațiile tradiționale în favoarea NFT-urilor.

Exit mobile version