NFT: OpenSea depășește $3,5 Miliarde în volumul de tranzacționare, stabilind un nou ATH

Volumul de tranzacționare al OpenSea a stabilit duminică un nou record zilnic, la $261 de milioane. Până acum, în luna Ianuarie, OpenSea deține un volum zilnic mediu de $170 de milioane

Tada Images | Adobe Stock

Având în vedere că au mai rămas două săptămâni din luna Ianuarie, piața de jetoane non-fungibile OpenSea va stabili un nou record din punct de vedere al volumului tranzacționat într-o perioadă de 30 de zile.

Conform datelor furnizate de Dune Analytics, volumul OpenSea a depășit recordul de $3,4 miliarde, stabilit în August 2021, ajungând să tranzacționeze pentru prima dată pragul de $3,5 miliarde.

NFT: OpenSea depășește $3,5 Miliarde în volumul de tranzacționare, stabilind un nou ATH
OpenSea: Volumul tranzacționat lunar | Dune Analytics

Duminică s-a înregistrat un alt record: ziua cu cel mai mare volum din istorie, pentru OpenSea. Dacă pe parcursul zilelor din Ianuarie platforma a avut un volum mediu de $170 de milioane, duminică, când a fost tranzacționat cel mai mare volum, acesta a depășit $261 de milioane.

Creșterea volumului de tranzacționare al NFT-urilor pare să vină din piața Bored Ape Yacht Club (BAYC) și din partea colecțiilor similare, precum Mutant Ape Yacht Club (MAYC) sau Bored Ape Kennel Club (BAKC). Bored Ape, care beneficiază de un număr mare de celebrități care dețin NFT-urile, încă este cea mai populară colecție NFT tranzacționată în ultima lună, cu un volum de 63,000 de ETH, adică aproape $200 de milioane.

OpenSea a anunțat o finanțare în valoare de $300 de milioane la începutul acestui an, condusă de Paradigm și Coatue. Finanțarea a ridicat evaluarea companiei la $13,3 miliarde, cu intenția de a folosi acești bani pentru îmbunătățirea platformei și pentru motivarea angajaților.

Chiar dacă o mulțime de platforme încearcă să detroneze OpenSea de pe poziția de lider al pieței NFT-urilor, un singur candidat are șanse să facă acest lucru: LooksRare. Noua platformă NFT a fost lansată la începutul lunii Ianuarie și deja depășește OpenSea din punct de vedere al volumului tranzacționat, conform datelor furnizate de DuneAnalytics. În orice caz, conform ultimelor rapoarte, se pare că platforma are și tranzacții false, care profită de sistemul de recompensare al utilizatorilor.

În altă ordine de idei, un student de 22 de ani din Indonezia, cu numele Sultan Gustaf Al Ghozali, a devenit milionar după ce și-a transformat 1,000 de selfie-uri în NFT-uri – și le-a vândut pe OpenSea.

Exit mobile version