NFT: Prețurile minime scad, dar volumul de tranzacționare este în creștere

În timp ce prețurile celor mai populare colecții de NFT-uri au scăzut, volumul de tranzacționare arată opusul

Image by mohamed Hassan from Pixabay

Colecțiile NFT simt durerea de pe piața criptomonedelor în scădere, parțial din cauza acțiunii prețului Ether. Dar, în mod surprinzător, volumul de tranzacționare a NFT-urilor a crescut brusc în ultimele 24 de ore, ceea ce sugerează că colecționarii ar putea profita de prețuri mai mici.

Pe baza datelor de la NFT Price Floor, prețurile minime pentru un Bored Ape Yacht Club (BAYC) și CryptoPunks, două dintre cele mai populare colecții de NFT-uri de pe piață, au scăzut la 74 ETH (92.223 de dolari) și, respectiv, 48 ETH (69.473 de dolari).

Vânzarea accelerată a NFT-urilor a fost parțial alimentată de un avertisment în care Gordon Goner, co-fondatorul Yuga Labs – compania care deține atât colecțiile BAYC, cât și CryptoPunks – a emis un avertisment cu privire la un atac „iminent” asupra conturilor de rețele de socializare care operează sub umbrela companiei.

Prin comparație, BAYC a avut un „floor price” de 153,70 ETH, în timp ce CryptoPunks avea un floori price de 123 ETH. Agregatorul de date urmărește 380 de colecții cu o capitalizare de piață combinată de 5,58 miliarde de dolari.

Alte colecții de NFT-uri de top sunt, de asemenea, în scădere. Mutant Ape Yacht Club a scăzut cu 22%, până la aproximativ 20.100 de dolari (14 ETH), Moonbirds a scăzut u 16%, până la aproximativ 23.000 de dolari (16,2 ETH), Doodles și-a pierdut aproape 21% din „floor price” până la 11.000 de dolari.

Între timp, numărul utilizatorilor OpenSea, cea mai mare piață NFT după volumul tranzacțiilor, a scăzut cu 18% în ultima lună, potrivit DappRadar.

În ciuda scăderii prețurilor, volumul de tranzacționare al NFT-urilor este în creștere

În timp ce prețurile celor mai populare colecții de NFT-uri au scăzut, volumul de tranzacționare arată opusul. Unii colecționari ar putea profita de „ETH ieftin” și de evaluări în scădere pentru a obține NFT-uri, în mod normal scumpe, la prețuri mai mici decât de obicei.

În general, piața a înregistrat o creștere de 33% în ultimele 24 de ore, conform CryptoSlam. Vânzările au totalizat 37 de milioane de dolari, ceea ce este semnificativ mai mic decât suma zilnică observată la începutul lunii mai, dar reprezintă o îmbunătățire față de volumul zilnic de tranzacționare recent.

Top 10 colecții de NFT-uri după volumul de tranzacționare
Top 10 colecții de NFT-uri după volumul de tranzacționare | CryptoSlam

Bored Ape Yacht Club a ocupat primul loc pe lista tranzacțiilor din ultima zi, cu 5,3 milioane de dolari în vânzări. Următoarele 3 proiecte cel mai bine cotate sunt deținute de YugaLabs, MAYC, Otherdeed și CryptPunks. 

Datele de la DappRadar arată, de asemenea, că piața OpenSea a fost cel mai mare beneficiar al creșterii volumului de tranzacționare în ultimele 24 de ore, platforma înregistrând o creștere cu 173,43% a volumului de tranzacționare și vânzările totale ajungând la 23,88 de milioane de dolari.

Cu toate acestea, numărul traderilor de pe platformă a scăzut, de asemenea, cu 15,39%, până la 29.300 în aceeași perioadă de timp, ceea ce indică faptul că doar câțiva investitori relativ mari sunt în acțiune.

Piața NFT-urilor a crescut la 25 de miliarde de dolari în volum de tranzacționare în 2021, conform datelor de la DappRadar, și este încă în pas pentru a depăși acest număr în acest an. OpenSea a avut de fapt cea mai bună zi în mai, vânzările atingând 476 de milioane de dolari la 1 mai.

Volumul de tranzacționare al NFT-urilor în 2021 | DappRadar
Exit mobile version