NFT: Sotheby’s va scoate la licitație codul sursă al internetului

Niphon | Adobe Stock

Sir Tim Berners-Lee, omul de știință care a programat codul sursă al internetului World Wide Web, oferă aceste date sub forma unui NFT scos la licitație de Sotheby’s. 

Conform unui anunț publicat astăzi de Sotheby’s casa de licitații va scoate la vânzare jetonul non-fungibil în 23 Iunie. Ofertele pentru NFTul numit This Changed Everything și pentru documentația oficială a acestuia – vor începe de la $1,000 

NFT: Sotheby’s va scoate la licitație codul sursă al internetului
This Changed Everything | Sotheby’s

Creat inițial în 1989, înaintea oricărui browser web, platformă de e-comerț sau crypto-monedă – cele 10,000 de linii de cod scrise în limbajul de programare Python – includ implementări HTML, Hypertext Markup Language (HML), HTTP, Hypertext Transfer Protocol (HTP) și alte protocoale diferite. De asemenea, omul de știință a inclus și o scrisoare în care explică cum a creat codul sursă, cu semnătura olografă. 

NFTurile – fie ele lucrări de artă sau artefacte digitale precum acesta – reprezintă ultima creație interesantă în sfera de transmitere a informațiilor tehnologice și cea mai apropiată dovadă de proprietate care există, a spus Berners-Lee

NFTurile reprezintă o cale ideală de a împacheta originile din spatele internetului

NFT? De ce nu patent la momentul potrivit?

Berners-Lee nu a patentat niciodată codul sursă al internetului, alegând să-l pună gratuit la dispoziție pentru toată lumea. Poate din această cauză estimările curente clasează averea omului de știință la aproximativ $10 milioane – în loc de un potențial trilion. Conform casei de licitații Sotheby’s, toate profiturile rezultate din vânzarea jetonului non-fungibil – vor merge către inițiative pe care Berners-Lee și soția lui le susțin.

Sotheby’s devine o casă de licitații tot mai cunoscută pentru vânzarea NFTurilor exclusiviste. Săptămâna trecută, casa londoneză a vândut un Crypto Punk pentru $11,8 milioane – un record absolut pentru acest tip de lucrări.

Exit mobile version