NFT: 5 jocuri play-to-earn, bazate pe blockchain, pe care ar trebui să le încerci

NFT: 5 jocuri play-to-earn, bazate pe blockchain, pe care ar trebui să le încerci

HaseHoch2 | AdobeStock

În doar câteva decenii, popularitatea jocurilor online a explodat în toată lumea. Nu este surprinzător faptul că sectorul generează o mulțime de bani, acumulând venituri de peste $20 miliarde doar pentru 2020. Se estimează că există în prezent un miliard de jucători online activi în întreaga lume, iar experții prezic o creștere a cifrelor până la 1,3 miliarde de jucători activi până în 2025. 

Jucătorii sunt atât de entuziasmați de jocurile lor preferate, încât unii cheltuiesc sute de dolari doar pentru a obține un upgrade pentru avatarul lor sau pentru a accesa un element râvnit în joc, care le va oferi un avantaj.

Jocurile de tip play-to-earn (P2E) NFT bazate pe blockchain apar pentru a schimba regulile jocului, punând la dispoziție un teren de joc egal pentru toți cei implicați, oferind jucătorilor dreptul de proprietate precum și o sursă de venit.

Iată o listă cu 5 jocuri play-to-earn bazate pe blockchain pe care ar trebui să le încerci.

Axie Infinity – Cel mai popular joc NFT play-to-earn bazat pe blockchain

Axie Infinity este cel mai popular joc play-to-earn care a atins targetul de un milion de jucători activi zilnic. Succesul astronomic de care se bucură Axie Infinity se datorează faptului că jucătorii pot câștiga bani reali în timp ce joacă.

Axie Infinity este un joc bazat pe Ethereum cu un mod player vs environment, precum și un mod player vs player (PvP). În modul PvE, jucătorul concurează împotriva mediului sau a monștrilor încorporați în joc. În modul PvP, jucătorul concurează cu alți jucători într-un scenariu de tip metaverse.

Jucătorii trebuie să achiziționeze Axies pentru a putea lupta cu alți monștri.

Jocul poate fi jucat atât pe desktop cât și pe dispozitive mobile, iar modelul său play-to-earn este conceput astfel încât fiecare monstru și orice alt echipament folosit în joc să fie sub formă de NFT.

Învingătorii luptei pleacă acasă cu premiul bătăliei sub formă de crypto-monede numite Smooth Love Potions (SLP). Scopul jucătorilor este de a construi o colecție de cele mai valoare și mai puternice Axies. Valoarea monștrilor este determinată de prețul Ethereum.

Jucătorii pot câștiga bani sub formă de token SLP care pot fi schimbate în monede fiat sau își pot vinde proprii Axies odată ce valoarea lor se apreciază datorită luptelor câștigate.

În Noiembrie 2020, un Axie a fost vândut cu 300 ETH în valoare de peste $1,2 milioane, într-un val de entuziasm care a captivat în special jucătorii din Vietnam și Filipine.

Gods Unchained

Gods Unchained este un joc de luptă de cărți gratuit, în care jucătorii pot cumpăra și vinde cărți rare pentru a-și învinge dușmanii în joc.

O copie a jocului popular Hearthstone: Heroes of Warcraft dezvoltat de Blizzard, Gods Unchained oferă un avantaj crypto a jocului, permițând jucătorilor Blizzard să se familiarizeze cu tehnologia crypto și blockchain.

Jocul Gods Unchained în sine nu se bazează pe blockchain, cu toate acestea, cărțile sunt construite pe blockchainul Ethereum, permițând astfel o adevărată proprietate în care jucătorii pot schimba cărțile pe care le dețin.

Acest joc de lupte de cărți a devenit destul de popular în 2019, baza sa de jucători aproape că s-a triplat la scurt timp după incidentul Blizzard din Hong Kong. La apogeu, una dintre cărțile jocului a fost vândută cu 137,8 Ether, care valorează în prezent mai mult de jumătate de milion de dolari.

Până în prezent, Gods Unchained continuă să crească odată cu lansarea recentă a unui set de expansiune numit Trial of the Gods.

Plant vs Undead

Plant vs Undead este un joc gratis de tip tower defense care are loc într-o lume post-apocaliptică invadată de zombie. Jucătorii trebuie să aranjeze strategic plantele pentru a se pregăti de atac împotriva unei colonii invadatoare de zombie. Modelul play-to-earn a jocului își propune să valorifice acest aspect.

La fel ca popularitatea crescândă a lui Axie Infinity în Filipine și Vietnam, Plant vs Undead a câștigat multă popularitate în Brazilia și în alte locuri în care astfel de jocuri P2E pot face o diferență semnificativă pentru veniturile oamenilor.

Jucătorii pot achiziționa semințe pentru a începe să joace, cu PVU, tokenul nativ al platformei. Un alt aspect care atrage atenția asupra acestui joc PvP este faptul că jucătorii pot câștiga și colecta NFT. Toate activele din jocul Plant vs Undead pot fi vândute sau tranzacționate pe piața nativă a platformei.

Along With the Gods

Construit pe blockchainul Polygon, Along With the Gods, este un joc RPG play-to-earn care recompensează jucătorii cu NFT și crypto-monede. 

Fiecare erou are trăsături distincte, abilități și capacități speciale pe care le poate folosi în lupte. Jucătorii trebuie să creeze echipe de eroi, precum și să întărească acei eroi în timp ce folosesc diferite strategii pentru a câștiga bătăliile.

Toate articolele din joc sunt construite ca NFT pe blockchainul Polygon, permițând astfel o finalitate mai bună a tranzacției și costuri mai mici de tranzacționare.

Farmers World

Jocurile agricole au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani datorită mecanicii de joc simple, în care tot ceea ce este necesar este să plantezi, să recoltezi și să îmbunătățești culturile.

Farmers World este un joc play-to-earn care permite juсătorilor să selecteze dintr-o varietate de instrumente pentru a îmbunătăți culturile și a le recolta. În plus, în timp ce fermierii își așteaptă perioada de recoltare, ei pot lansa un atac asupra altor fermieri.

Fermierii pot mina GOLD (tokenul nativ al jocului) și pot câștiga articole bazate pe NFT participând la activitățile din joc. Fermierii pot, de asemenea, să își protejeze fermele de invadarea animalelor sălbatice și a monștrilor. Cu tokenurile GOLD fermierii își pot crea propriile instrumente agricole NFT pentru a continua să-și dezvolte fermele.

Ce urmează pentru industria jocurilor video?

Jocurile bazate pe blockchain play-to-earn sunt viitorul industriei. Aceste jocuri oferă jucătorilor un control mai mare asupra activelor din joc pentru care depun efort, precum și oportunitatea de a câștiga crypto-monede și NFT în timpul jocului.

Pe măsură ce mai multe companii din industria jocurilor video adoptă tehnologia blockchain, dezvoltarea acestor jocuri va crește exponențial.

Exit mobile version