NFT-urile – din nou în trend

Volumul NFT-urilor a înregistrat o creștere de 13% în luna decembrie

NFT-urile - din nou în trend

În ultimele săptămâni, nu doar Bitcoin a atras atenția investitorilor, ci și NFT-urile au devenit din ce în ce mai populare. 

Volumul NFT-urilor a înregistrat o creștere de 13% în luna decembrie, față de luna noiembrie, întrerupând astfel o serie de scăderi de 8 luni.

Se pare că acest trend ar putea continua și în ianuarie, volumul NFT-urilor ajungând la 439 milioane de dolari, iar cu o creștere constantă, ar putea depăși volumul din decembrie, care a fost de 544 de milioane de dolari, astfel înregistrând 2 luni de creștere consecutivă.

Volumul lunar al NFT-urilor
Volumul lunar al NFT-urilor | The Block

În ultimele 7 zile, NFT-urile au înregistrat o creștere de 13% față de săptămâna anterioară. Au fost înregistrate 1.4 milioane de tranzacții, cu 45% mai puține decât săptămâna precedentă, dar numărul de cumpărători a crescut cu 45%. 

Vânzările NFT au totalizat 257 milioane de dolari în 19 rețele blockchain diferite, Ethereum înregistrând 203 milioane de dolari, Solana 38 milioane de dolari și Cardano 3 milioane de dolari.

Așadar, să analizăm cele mai de top știri din ultima perioadă care au influențat piața NFT-urilor. 

Vânzările zilnice a colecției lui Donald Trump au crescut cu 800%

Acest lucru poate fi o surpriză pentru unii, dar știai că Donald Trump, fostul președinte al SUA, are propria colecție de NFT-uri? Colecția de 45.000 de NFT-uri a fost lansată pe 15 decembrie și a avut inițial un preț de 99 de dolari fiecare.

în ultima perioadă, vânzările zilnice ale acestei colecții au crescut cu 800%, iar acum, cel mai mic preț al unui NFT este de aproximativ 500 de dolari.

Evoluția prețului minim al colecției lui Donald Trump | Coingecko

Există un interes reînnoit față de fostul președinte, care ar putea fi legat de planurile sale de a se alătura platformelor de socializare Facebook și Twitter înainte de alegerile prezidențiale din 2024.

Piața de NFT-uri Blur amână lansarea tokenului nativ

Lansează tokenului nativ al platformei Blur a fost amânată până la 14 februarie, după ce a fost programată inițial pentru ianuarie.

Platforma, care se adresează traderilor profesioniști din momentul lansării în octombrie, a devenit populară printre cei mai expiremntați utilizatori datorită comisioanelor de tranzacționare zero și a multor altor opțiuni avansate.

Colecția Sewer Pass al Yuga Labs a generat vânzări de peste 6 milioane de dolari în numai câteva ore

Deținătorii unui Bored Ape Yacht Club (BAYC) sau Mutant Ape Yacht Club (MAYC) NFT au fost eligibili pentru a solicita miercuri un Sewer Pass gratuit, care acționează ca cheie pentru a juca un joc bazat pe abilități numit Dookey Dash.  

Cei care dețin un Sewer Pass (fie că au fost mintați sau achiziționați de pe piața secundară) pot juca Dookey Dash între 19 ianuarie și 8 februarie.  La momentul redactării acestui articol, prețul minim pentru un Sewer Pass de nivel 1 pe OpenSea era de 1,3 ETH (aproximativ 1.970 de dolari), în timp ce Sewer Pass de nivel 4 erau listate pentru până la 420 ETH (aproximativ 640.000 de dolari).

Yuga Labs blochează  anumite marketplace-uri

Yuga Labs, a blocat tranzacționarea secundară a NFT-urilor „Sewer Pass” pe piețele care nu acceptă pe deplin redevențele creatorilor: LooksRare, SudoSwap, și NFTX. 

Pe baza dreptului de autor de 5% a Yuga Labs, vânzările secundare ale seriei le-au adus peste 1,2 milioane de dolari în doar 2 zile de tranzacționare.

În prezent, industria crypto navighează printr-o iarnă destul de „friguroasă”. Cu toate acestea, există schimbări de trend pe piața NFT-urilor, însă mai sunt încă câteva obstacole de depășit în ceea ce privește actorii răi din spațiu.

Însă dezvoltatorii nu se lasă descurajați și construiesc încet, dar sigur.

Exit mobile version