EA Games: NFT-urile și jocurile play-to-earn sunt viitorul industriei gamingului

EA Games: NFT-urile și jocurile play-to earn sunt viitorul industriei gamingului

Visual Generation | AdobeStock

Adopția mai largă a NFT-urilor și jocurilor play-to-earn pare să fie la orizont. Unul dintre cele mai mari nume din industria jocurilor le vede pe ambele drept viitorul industriei.

În timpul unei întâlniri cu acționarii, Andrew Wilson, CEO-ul marii companii de jocuri video Electronic Arts (EA), a declarat că NFT-urile și jocurile play-to-earn reprezintă viitorul industriei, deși este încă prea devreme pentru a ști cum se vor dezvolta.

Cunoscută pe scară largă ca o companie orientată spre afaceri care utilizează modelul pay-to-win în mai multe dintre titlurile sale, EA nu s-a aventurat încă în jocurile play-to-earn. Cu toate acestea, EA Games a sugerat că are obiectivul îndreptat spre blockchain și NFT.

Popularitatea titlurilor precum Axie Infinity arată că jocurile de tip play-to-earn ar putea găsi cu ușurință o bază solidă de jucători, dacă produsul este bine realizat. În aceste jocuri, participanții câștigă active digitale în joc completând misiuni zilnice, învingând monștri și luptând împotriva altor jucători. Aceste active au valoare monetară reală și pot fi vândute pe exchange-urile de crypto-monede.

Wilson crede că conținutul digital de colecție va juca un rol semnificativ în viitorul companiei, deoarece se aliniază perfect cu titlurile și serviciile live ale EA:

Este încă devreme să spunem, dar cred că suntem într-o poziție excelentă și ar trebui să ne gândim la aceste subiecte într-un mod mai inovator și mai creativ de acum înainte.

Un alt nume important în industria jocurilor video, Ubisoft, compania din spatele seriei Assassin’s Creed, a dezvăluit recent intențiile de a investi și de a integra pe platformă companii de jocuri video axate pe blockchain. În plus, Ubisoft a fost unul dintre participanții la runda de finanțare de $65 milioane a dezvoltatorului de jocuri NFT Animoca Brands.

Jocurile NFT și blockchain au fost ținta multor controverse în ultimele luni. Steam intenționează să interzică toate jocurile afiliate crypto-monedelor și NFT-urilor, însă competitorul său principal, Epic Games Store, a arătat o atitudine pozitivă pentru dezvoltatorii blockchain și utilizarea crypto-monedelor în jocurile video.

Exit mobile version